12.12.08

Βρέχει στη φτωχογειτονιά...

... βρέχει και στη καρδιά μου..

στη καρδιά μου για την αλήθεια, έχει ήλιο και φοίνικες και παραλίες τροπικές και ψάθες (γιατί τις σνομπάρω τις ξαπλώστρες) και κοκτέιλ μέσα σε ανανά. βεβαίως. όχι, θα κάτσω να σκάσω να χαλάσω τη ζαχαρένια μου. εντάξει το μάθαμε, μια δυο τρεις, στο τέλος πιστεύω πως είναι ασέβεια προς τους παθούντες κ υπερβολή να το τραβάνε τόσο πια το θέμα.

στη καρδιά μου βρέχει μόνο όταν είμαι πολύ κομμάτια. κ για την αλήθεια είμαι πολύ κομμάτια, όταν κάποιος δικός μου δεν είναι καλά, όταν μαλώνω με τον Άκη κ συνειδητοποιώ ότι είναι γάιδαρος (ναι είναι κι από αυτό) κ πως θα συμμορφωθεί έστω κ λίγο ώστε να μπορέσουμε να συμβιώσουμε πιο άνετα, όταν η μαμά μου στεναχωριέται για την αδερφή μου, τον μπαμπά, τα οικονομικά, την υγεία της. εννοείται πως θα στεναχωρηθώ για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο κόσμο (γι αυτό άλλωστε έγινα κ νοσηλεύτρια, για να προωθώ το κοινό καλό κ την υγεία της ανθρωπότητας, μα πως τα λέω σήμερα..) αλλά ως εκεί. προσπαθώ να χω την υγεία μου (ψυχολογική κ σωματική) για να συνεχίσω. γιατί η ζωή συνεχίζεται, όπως κ να το κάνουμε.

σήμερα είμαι απογευματινή, έχω τάξει επίσκεψη στην αχτίδα μας αλλά ο μάστορας αργεί όλο κ περισσότερο κ με αγχώνει το θέμα! ένας από τους αδερφούς της φίλης μου της Ασπασίας φτιάχνει οικιακές συσκευές κ του ανέθεσα το πρόβλημα του άχρηστου πλυντηρίου κ τους περιμένω σήμερα για τσάι κ για την τελική διάγνωση. οι λύσεις είναι τρεις, κατ εμέ. είτε το βάφω μπλε κ το πετώ στο θερμαϊκό, είτε το δίνω γι ανταλλακτικά κ παίρνω ένα τελειοτέλειο miele, είτε είναι ελάχιστο το πρόβλημα που φτιάχνεται κ δε κοστίζει πάνω από 50 ευρώ. δε δινω παραπάνω αγαπητοί μου..

εχτές έφτιαξα τουρλού στο φούρνο. έγινε... μμμμμμμμμμ! κ με λάτρεψε ο Άκης γιατί του αρέσει πολύ. το φαγητό το κάνει χυλό στο μπλέντερ κ το τρώει σαν κρέμα με μια πλάκα τυρί. μπέμπης σκέτος! προχτες έφτιαξα μακαρονάδα και σάλτσα με γαρίδες, τελειοτέλειο. αν κ δε πολυτρελαίνομαι για μαγειρευτά θαλασσινά.

κ σας έχω μια έκπληξη. σήμερα πήρα μαλλί και βελόνες κ αποφάσισα να φτιάξω ένα ωραιότατο κασκολ! το οποίο όπως με πληροφόρησαν θα γίνει περί το 1,80. πιο ψηλό κι από μένα!! θα το βγάλω φωτό (κάτι θα βρω για να το φωτογραφήσω!) κ θα σας το δείξω, βεβαίως βεβαίως. που είσαι πουαντερί μου να χαρείς για μένα! το μαλλί είναι τέλειο! έχει αποχρώσεις του ζαφειριού. τέλειο! κ χνουδωτό!!

πρέπει να σας αφήσω γιατί με ενημέρωσαν πως έρχονται, η Άσπασία με τον αδερφό της κ το σπίτι είναι σταύλος...

φιλάκια αγαπητοί μου μπλόγκερς! τα λέμε σύντομα...

7 σχόλια:

eirini είπε...

Αχ! φιλεναδίτσα μου γλυκιά!!! Το μπλοκ σου είναι πάντα μια όαση για μένα. Ζεστό, φιλικό, με χιούμορ!!! Και εγώ δεν είμαι καλά αυτές τις μέρες... ξέρεις, αυτά που λέγαμε τις προάλλες! Δεν έχω τα κέφια μου! Πες τον Άκη να γίνει καλό παιδί γιατί... αλίμονό του, θα βάλω την μαμά Αχτίδα να καθαρίσει!
Καλέ... με τέτοια ωραία φαγητά, θα έρθω να φάω σε σένα την επόμενη φορά!!!
Μας έλειψες σήμερα από το τραπέζι!! Ιδίως στον μπαμπά μου, που ήθελε να φάμε όλο το φαγητό...
Α!!! μην ξεχάσεις τις φωτό από το κασκολάκι!!! Πολύ παρέα με την Πουαντερί μου κάνεις, χαχαχα!!!!!
Σε φιλώ γλυκά και ρουφηχτα!!!!!!!!
Καλό βράδυ!!!!!!!!!!

Aspa είπε...

Ελπίζω ο Άκης να μη διαβάζει το blog! Ή αν το διαβάζει να έχει χιούμορ! (για το γάιδαρος λέω…)
Πώς πήγε η επιχείρηση πλυντήριο; Ήταν επιτυχής;

Dorothy είπε...

Χμμμμ! Η ιδέα με το πλυντήριο πολύ μου άρεσε. Οταν τα φτύσει και το δικό μας, θα το βάψουμε μπλέ και θα το πετάξουμε στο λιμάνι του Πειραιά!

Ανώνυμος είπε...

σαν τον ακη ειναι ολοι!!!!!αλλος λιγο αλλος πολυ!!!!χαχαχα!!!αντρες μη δινεις σημασια!!!!!

Δημιουργία είπε...

Aπο την περιγραφη του μαλλιου, το κασκολ θα γινει θαυμα.Περιμενω να το δω τελειωμενο.

Eleni Dafnidi είπε...

Καλή επιτυχία με το κασκόλ. Είναι πολύ χαλαρωτική διαδικασία. Είχα φτιάξει και 'γω πέντε έξι στο παρελθόν, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να σταματήσω το κάπνισμα, αλλά και το τσιγάρο δεν έκοψα και όσα είχα φτιάξει μου τα πήραν οι φίλες μου.
Φιλιά!

maria είπε...

ειρήνη μου καλή, σ ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια, μου ζεσταίνουν τη καρδιά κάθε φορά που σε διαβάζω.. κ εμένα μου λείψατε αλλά τι να έκανα βρε αδερφέ, να γινόταν να ήμουν 2 μαρίες η μία να ερχόταν σε σένα κ η άλλη να πήγαινε στη δουλειά..

άσπα μου κ να το διαβάσει, πόσο τον καίει ξέρεις! αφού του το λέω προσωπικά κ δε δείχνει κάποια σοβαρή αντίδραση.. απλά ρωτάει γιατί κ αρχίζει τις αντιρρήσεις, λες κ θα βρει δίκιο!

παπαρούνα έτσι είναι. άλλος πολύ άλλος λίγο αλλά στο τέλος σου τη βγάζουν τη ψυχή θες δε θες...

δημιουργία για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις! θα κάνω καμια πιθαμή κ θα σας το δείξω να δειτε τι προκομένο κορίτσι είμαι τελοσπαντων!

ελένη μου κακώς που το συνεχίζεις το κάπνισμα! αλλά τι να σου λέω τώρα, εσύ το ξέρεις καλύτερα.. ωραίο πράγμα όμως το πλέξιμο..

όσο για το πλυντήριο κορίτσια, μία είναι η λύση. ανταλλακτικά! δεν είναι ακόμη για το θερμαϊκό γιατί είναι και bosch είναι και ντεμεκ ακριβό κ πιστεύω πως κάτι θα πιάσει γι ανταλλακτικά.. μετά τις γιορτές αναμένεται η αγορά του καινούριου. ίσως κ τώρα, αν δω καμιά καλή προσφορά αν κ στα miele δύσκολα να βρεις προσφορές.