1.12.08

Άδεια νύχτα...

... σε προσμένει με χαρά η Μαριορή!


έμαθα πρόσφατα αγαπητοί μου μπλόγκερς, πως δικαιούμαι 16 ολόκληρες ημέρες άδεια. ναι αγαπητοί μου. μου φανήκαν όχι απλά πολλές, πααααααααρα πολλές. και τι θα τις κάνω βρε 16 μέρες άδεια να κάθομαι? θα με πείτε τυχερή πολλοί από εσάς και μαζοχίστρια παράλληλα. φυσικά εγώ δεν έχω αυτά που έχετε εσείς (παιδιά, σκυλιά, γατιά, δουλειές, ρούχα κτλ κτλ) κ μου περισσεύει άπειρος χρόνος μιας κ δε κουράζομαι ακόμη πολύ.


σκέπτομαι να τις μοιράσω στους μήνες που έμειναν (αχ τι το θυμάμαι, μόνο 5 μήνες ακόμη κ μετά θα με παρασύρουν τα πλοκάμια της ανεργίας! ας ελπίσουμε πως θα μου φέξει πάλι!) να πάω στη μάνα μου να κάνουμε καμιά δουλειά και κατα κει, να κάνω κουλουράκια να μυρίσει το σπίτι μου Χριστούγεννα, να στολίσω το δεντράκι μου, να κάνω αποτρίχωση επιτέλους (αυτό επιβάλλεται να γίνει σήμερα το αργοτερότερο αύριο γιατί θα με φωνάζει Γουίνι ο Άκης) να πάω στην Αθήνα 2 μερούλες να δω την φίλη μου τη Μάχη που κάνουμε απίστευτη παρέα με την Άσπα όταν βρισκόμαστε. η Άσπα θα πάει ούτως ή άλλως μα εγώ το σκέπτομαι γιατί οταν το ανακοίνωσα στον Άκη δε μου φάνηκε να του πολυαρέσει η ιδέα. αλλά μου κακοφάνηκε. γιατί τον κύριο όταν μου έλεγε πως θα κάνει κάτι με τους φίλους του ή θα λείψει μερικές μέρες μαζί τους, ποτέ δε τον είπα κάτι κ ποτέ μα ποτέ ενώ ήξερε πως μου κακοφαίνεται εμένα κάτι, το έκανε. ίσως κ να μη το ήξερε. αλλά κι εγώ τον παρότρυνα να το κάνει, γιατί κακά τα ψέμματα, νέοι είμαστε ακόμη κ αν δε μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί, ας τα κάνουμε κ με φίλους ή φίλες, μην αφήνουμε τη ζωή να μας προσπερνά και να χάνεται (μα πως τα λέω σήμερα!).


επίσης θα ήθελα πολύ να πάω κ στην Αυστρία, στη Βιέννη για 5-6 ημέρες. αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι το κανονίζω χρόοοοονια κ φέτος που έχω μαζί με όλες τις δυνατότητες και την οικονομική που ήταν το μεγάλο εμπόδιο για να το "κλείσω", λέω να πάω. απλά περιμένω από τη φιλινάδα που μένει εκεί να κανονίσει τα δικά της κ να κανονίσω κ εγώ τα δικά μου. η φιλινάδα μου είναι η Γεωργία κ μένει εκεί 11 χρόνια. οι γονείς της ανέβηκαν ως οικονομικοί μετανάστες κ αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί, χωρίς βέβαια να έχουν ρωτήσει τη μεγάλη κόρη τους η οποία ήδη είχε εγκλιματιστεί στο ελληνικό κλίμα. κ άντε τώρα βάλε 12χρονο να εγκλιματιστεί σε νέα μέρη, νέους ορίζοντες κ νέα πατρίδα! δε μπορώ να πω πως τη χάλασε, ίσα ίσα κάνει και τα ταξιδάκια της. μα εμείς εδώ, θα προτιμούσαμε να είναι μαζί μας...


και αυτά τα λίγα λοιπόν.

επί αφορμής, σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Ας μη τη θυμόμαστε μόνο σήμερα, ας τη θυμόμαστε κάθε μέρα που περνάει χωρίς να έχουμε κάνει εξετάσεις κ χωρίς να παίρνουμε την απαραίτητη προστασία προς αυτό τον ιό που ταλαιπωρεί άδικα πολύ κόσμο. γι αυτό σας το υπενθυμίζω, να κάνετε ανοσολογικές εξετάσεις αίματος να είστε καλυμμένοι από αυτό το θέμα, μην το βλέπετε αψήφιστα, γιατί κ χωρίς να είχατε κάποιον σύντροφο με AIDS ή φορέα, μπορεί να είστε εσείς φορέας χωρίς να το ξέρετε γιατί οι φορείς δεν εκδηλώνουν συμπτώματα. κ μη ξεχνάμε πως δε μεταδίδεται μόνο μέσω της σεξουαλικής επαφής αλλά και από επαφή με διάφορα σωματικά υγρά, εφόσον υπάρχουν αμυχές στο δέρμα ή στους βλεννογόνους μας. Ξέρω πως σας τρομάζω αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κ ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί σε αυτά τα πολύ λεπτά θέματα υγείας. γιατί όπως έλεγε κ ο αγαπητός μας Ιπποκράτης, καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. προφυλαχθείτε, όχι μόνο με το προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή μα και γενικά. μη σκέφτεστε "σιγά, τι θα πάθω, αφού έχω ανοσία" κι όμως αγαπητοί μου το ανοσοποιητικό μας ήδη επιβαρύνεται καθημερινά από τα τόσα μικρόβια κ ιούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι κ μεν είναι ασήμαντοι αλλά υπάρχουν! κ δεν μιλάω μόνο για τον ιο του AIDS αλλά και τις διάφορες μορφές ηπατίτιδας και κάθε λογής ιό που προσβάλλει τόσο άσχημα τον άνθρωπο. βέβαια υπάρχουν εμβόλια κατά μερικών μορφών ηπατίτιδας μα όχι για όλες. να φροντίζετε να εμβολιάζεστε όποτε χρειάζεται κ μη το αμελείτε. δεν σας λέω να είστε με τα αντισηπτικά και τις χλωρίνες όλη την ώρα. ίσα ίσα αυτό καταστρέφει την φυσιολογική ασπίδα του οργανισμού μας κ γίνεται πιο ευάλωτος.


το ξέρω πως σας προβλημάτισα αλλά είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω, άλλωστε τι όρκο έδωσα?! κ για μένα η σωστή ενημέρωση είναι πολύ σημαντική, την προτιμώ από την απόλυτη άγνοια.


σήμερα στην Αριστοτέλους έχει την γιορτή των αγγέλων, θα ανάψουνε το δεντράκι. λέω να κατέβω μια βόλτα να χαζέψω, να πάω κ στη γυναικολόγο μιας γνωστής μου (η δική μου είναι στις Σέρρες αλλά αφού δεν μπορώ να πάω σε αυτήν, θα πάω σε μια εδώ) γιατί με ταλαιπωρεί αρκετό καιρό ένας πόνος στο στήθος κ ο παθολόγος που με εξέτασε με παρέπεμψε για ηχογράφημα στήθους. είχα κ μερικές ενοχλήσεις στις ωοθήκες μου κ με ανησύχησε το θέμα βρε παιδί μου, άσχετα που η περίοδός μου είναι σταθερότατη (μέχρι και στις μέρες, απίστευτη ακρίβεια!) θα πήγαινα με τον Άκη αλλά είναι απογευματινός, κρίμας. μαγείρεψε σήμερα αρακά, τέτοιο νόστιμο αρακά δεν έχω ξαναφάει, εκτός της μαμάς μου βέβαια :) η ποδιά που του πήρα θα φταίει, θα τον κάνει τέλειο μάγειρα χα χα χα!


αυτά τα λίγα αγαπητοί μου μπλόγκερς. από βδομάδα θα κουβαλήσω διάφορα
χριστουγεννιάτικα να στολίσω το σπιτάκι μου.. θα είναι γουτσουγουτσου!


φιλάκια!

10 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Φοβερή σύληψη το "άδεια νύχτα" Μαράκι! Καλό σου μήνα, ό,τι κι αν κάνεις!

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου, μιας και είμαστε κοντά ηλικιακά, θα σου πρότεινα να μείνεις εκεί με τον Άκη. Να πας και στη μαμά σου που σίγουρα θα χαρεί να σε δει. Εύχομαι οι εξετάσεις που θα κάνεις να είναι καλές. Καλό μήνα να έχουμε και καλή εβδομάδα! Πολλά φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

μαρια ωραιο πραγμα οι αδειες...εισαι μικρη και δεν ξες τι να τις κανεις!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ μπορουσα να μη δουλευω......καλα αποτελεσματα στις εξετασεις......τωρα που εισαι ελευθερη κανε οσα περισσοτερα μπορεις..αργοτερα δεν θα χεις ουτε χρονο μα ουτε και διαθεση......ακου και μενα!!!.

Aspa είπε...

Νέο χριστουγεννιάτικο blog! Καλέ δε σε προλαβαίνουμε!
Βιέννη; Μακάρι να τα καταφέρεις! Θα είναι παραμυθένια τώρα τα Χριστούγεννα! Φιλάκια πολλά!

Dorothy είπε...

Θα σου δώσουν άδεια? Δεν θα σου την πληρώσουν? Οταν ήμουν συμβασιούχος μας την πλήρωναν,μπορεί να μην κάθισα καθόλου μέσα στους 8 μήνες, τουλάχιστον όμως όταν μας τελείωσε η σύμβαση μας εμεινε και κανένα Euro. Αν και μια Βιέννη δεν θα με χάλαγε καθόλου!

Ανώνυμος είπε...

Κλεισε τίκετ για μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Σι περιμένου Μήτσουμ. Το τίκετ μου για Βαρκελώνη θα το κλείσω μετά τα Χριστούγεννα... :)
φιλιά εκ Βιέννης

Theogr ο κηπουρός είπε...

Αν θέλεις βοήθεια στο στόλισμα πέρνα από τον κήπο. Άκου γουινη μου άρεσε αυτό. Και έχεις δίκιο σε πολλά. Εμείς είμαστε αρκετό καιρό μαζί μα πάντα δίνουμε χώρο ο ένας στον άλλο. Καλό μήνα.

Δημιουργία είπε...

Και συ βρε με συμβαση...Εγω παντως σου ευχομαι να περασεις την αδεια σου οσο ωραιοτερα μπορεις. Καλο μηνα να εχεις.

maria είπε...

φχαριστώ φχαριστώ... όσο για το προφίλ, με ταλαιπωρουν τα ρημάδια μιας κ με τη html δε τα πάω ιδιαίτερα καλά...
είμαι χώμα, περάσα από το μαγαζί για λίγο κ θα φύγω σερρες για λογοθεραπεία..
πτώμα όρθιο αγαπητοί μου. κ ράκος ψυχολογικό γιατί το γουρούνι που υποτίθεται είμαστε ίσοι, δε κάνει τίποτε στο σπίτι κ έχω αγανακτήσει. είμαι στα όριά μου...

παρ όλα αυτά έκανα σπανακόρυζο σήμερα πρώτη φορά το μαγείρεψα κ έγινε μούρλια! χθες έφτιαξα μύδια σαγανάκι κ πιλάφι, προχθες έφτιαξα ένα ωραιότατο πιάτο πάλι με πιλάφι, θα σας το δείξω στις προσεχείς ημέρες.

φιλάκια αγαπητοί μου... μάλλον πρέπει ν αρχίσω ενέσεις για να τα προλαβαίνω όλα!

Eleni Dafnidi είπε...

Εύχομαι 16 συναρπαστικές μέρες άδειας όπου κι αν επιλέξεις να τις περάσεις τελικά! Μισός μήνας και μία μέρα από τη ζωή σου είναι αυτές οι μέρες. Αξιοποίησε τις με τον καλύτερο τρόπο!
Καλό σ/κ!