20.1.09

msn messenger συνέχεια



και τι λέγαμε που λέτε..?




α ναι για το πως μπορούμε να προσθέσουμε στις επαφές μας emails φίλων, συγγενών, ξαδερφων, μπατζανάκηδων κ δε συμμαζεύεται...



έχομεν και λέμεν.




κάτι που παράβλεψα την προηγούμενη φορά είναι πως κλείνουμε το πρόγραμμα!



το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει συντόμευση κάτω δεξιά δίπλα στην ώρα κ το εικονίδιο είναι ένα πράσινο μπαρμπαδέλι.






όταν είστε εκτός συνδεσης είναι είτε μαύρο-γκρί είτε έχει δύο μπαρμπαδέλια κ ένα στρογγυλό κόκκινο που έχει ένα άσπρο χι μέσα.














όπως αυτό δηλαδής











αυτό το εικονίδιο δεν είναι πάντα εκεί. πότε είναι πότε δεν είναι. λογικότατα θα είναι στην επιφάνεια εργασίας σας η επίσημη ας πούμε συντόμευση που είναι τα δύο μπαρμπαδέλια κ από κάτω γράφει messenger.






κάνετε διπλό κλίκ στην επίσημη συντόμευση ή στο εικονίδιο που είναι δίπλα στην ώρα. εμφανίζεται το πρόγραμμα. εισερχόμαστε όπως σας είπα τη προηγούμενη φορά (δε το ξαναλέω, να κάνετε scroll πιο κάτω να δείτε τεμπέληδες...) όταν θέλουμε να εξέλθουμε δια του προγράμματος, μπορούμε να το κάνουμε με τους εξής τρόπους :






1 +2 . κάνουμε δεξί κλίκ πάνω στο εικονίδιο που είναι δίπλα στην ώρα κ επιλέγουμε "έξοδος". μπορούμε να επιλέξουμε κ "κλείσιμο". με τη δεύτερη επιλογή κλείνει εντελώς το πρόγραμμα κ φεύγει η συντόμευση από τη γραμμή εργαλείων (θυμήθηκα πως το λένε βρε παιδί μου..)






3. πάνω στο πρόγραμμα δίπλα από τη μηχανή αναζήτησης (μέσα γράφει Αναζήτηση επαφών στο web...) έχει ένα μπαρμπαδάκι με πράσινο σταυρό, δίπλα 2 μικρές εικονίτσες η μία πάνω από την άλλη κ ακριβώς δίπλα έχει μια εικονίτσα κ ένα βελάκι επάνω. πατάμε εκεί εμφανίζει ένα μενού. βάζουμε το ποντίκι (χωρίς να το πατήσουμε) επάνω στο "Αρχείο" κ βγαίνει ένα υπομενού. από εκεί πατάμε "έξοδος" (περίπλοκα πράγματα βρε παιδί μου!)




πρέπει να υπάρχουν κ άλλοι τρόποι αλλά νομίζω σας κάλυψα με αυτούς...






και φτάσαμε στο σημείο που όλοι περιμένατε!




προσθέτοντας επαφές στο windows live messenger




στο εικονίδιο που βρίσκεται δίπλα στη μηχανή αναζήτησης (είναι ένα μπαρμπαδάκι με πράσινο σταυρό, το ανέφερα παραπάνω) κάνουμε κλικ κ εμφανίζεται ένα μενού


επιλέγουμε "προσθήκη επαφής..."




αμέσως εμφανίζεται μια φόρμα όπως είναι αυτή κι όχι της Nike ή της adidas!











στη "διεύθυνση άμεσων μηνυμάτων" γράφουμε το email που έχει ο θείος, μπατζανάκης, ξάδερφος, ανηψιός μας κ το χρησιμοποιεί για τον ίδιο λόγο (δηλαδής θα είναι λογικά Hotmail ή windows live id)


σημείωσις. κάποιος με ρώτησε στη προηγούμενη σχετική ανάρτηση πως γίνεται χρήστες με άλλους λογαριασμούς εκτός αυτών των δύο να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα. δε ξέρω παιδιά μου. μαγκιά τους βασικά... αν μάθω το κόλπο θα σας το πώ!


εκεί που λέει αριθμός κινητής συσκευής, καλύτερα να μη γράψετε τίποτε. θα σας μπερδέψει! κ μεταξύ μας όσο λιγότερες πληροφοριές δίνουμε στο διαδίκτυο για εμάς, τόσο καλύτερα... δε θέλουμε να ξέρουν κ τι ώρα πηγαίνουμε στη τουαλέτα...


στο σημείο που λέει Προσθήκη σε μια κατηγορία... μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες ή και κατηγορίες κ να προσθέσετε επαφές, πχ κατηγορία "μπατζανάκηδες" κ βάζετε μέσα τα email από τους μπατζανάκηδες.


προς το παρόν δεν έχουμε φτιάξει κατηγορίες.


πως δημιουργούμε κατηγορίες κ ομάδες


από το τελευταίο εικονίδιο δίπλα στη μηχανή αναζήτησης(αυτό που λέει εμφάνιση μενού όταν περνάμε το ποντίκι από επάνω), κάνουμε κλίκ κ επιλέγουμε από τις επαφές "δημιουργία ομάδας" ή "δημιουργία κατηγορίας" ανάλογα τι θέλουμε να δημιουργήσουμε


ομάδες και κατηγορίες είναι περίπου το ίδιο πράγμα. διαφοροποιούνται στο εξής, οι ομάδες σας δίνουν τη δυνατότητα να συνομιλήσετε με τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ίδια χρονική στιγμή (γλέντι με τους μπατζανάκηδες ας πούμε..!)


όταν δημιουργούμε ομάδες ή κατηγορίες, μας ενημερώνει ένα μικρό παραθυράκι τι καλό κάνει το κάθε τι. εσείς απλά το κλείνετε κ συνεχίζετε


στη φόρμα που ζητά όνομα για την ομάδα γράφετε το επιθυμητό όνομα πχ μπατζανάκηδες κ πατάτε ΟΚ. μετά σας βγαίνει ένα παραθυράκι που λέει "προσκαλέστε άτομα στην ομάδα "μπατζανάκηδες" " επειδή είναι περίπλοκα τα πράγματα με αυτό το τρόπο, καλύτερα κλείστε το


θα σας πω μετά πως τοποθετούμε άτομα στις ομάδες με πιο απλό τρόπο


πως εισάγουμε τις επαφές μας στις ομάδες που δημιουργήσαμε


αφού προσθέσουμε τις επαφές μας, στο πρόγραμμα βγαίνει μια λίστα με αυτές.

κ αφού φτιάξαμε ομάδα, βγαίνει ένα βελάκι που δείχνει κάτω δεξιά κ το όνομα της ομάδας. πατάμε πάνω στην επαφή που θέλουμε κ τη "σέρνουμε" (κρατάμε πατημένο κ μετακινούμε το ποντίκι) επάνω στο όνομα της ομάδας.


άλλος τρόπος είναι ο εξής

κάνουμε δεξί κλίκ πάνω στο όνομα της επαφής μας κ από το μενού επιλέγουμε μετακίνηση επαφής σε... κ δίπλα εμφανίζονται τα ονόματα των ομάδων. από εκεί επιλέγουμε την ομάδα που θέλουμε να τοποθετήσουμε την επαφή μας.


πως συνομιλούμε με τις επαφές μας


κάνουμε διπλό κλίκ πάνω στην επαφή που επιθυμούμε να συνομιλήσουμε κ εμφανίζεται το παράθυρο συνομιλίας που είναι έτσι

μέσα στο κενό πλαίσιο που είναι το δεύτερο γράφουμε ότι αρλούμπες θέλουμε κ πατάμε το πλήκτρο enter από το πληκτρολόγιο για να το στείλουμε.
στο πρώτο πλαίσιο εμφανίζεται το κείμενο του συνομιλητή μας καθώς και η φωτογραφία του, στα αριστερά.
προς το παρόν σας έχω καλύψει πιστεύω!
το δικό μου hotmail το δίνω κατόπιν συννενόησης!
στην επόμενη σχετική ανάρτηση, διάφορα αξεσουάρ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη συνομιλία μας
κ ακόμη!
πως προσθέτουμε φωτό στο σημείο της εικόνας μας κ πολλές άλλες εκπλήξεις!!
αυτά αγαπητοί μου!
ελπίζω γι άλλη μια φορά να με βρήκατε αρκετά επιμορφωτική!
πολλά φιλάκια σας.

5 σχόλια:

Aspa είπε...

Μπράβο Μαρία, πληρέστατη ανάρτηση! Συγχαρητήρια για το 1,5 κιλό βρε θηρίο! Καταπληκτικό ξεκίνημα! Φιλιά πολλά…

JD είπε...

ενταξει με το "μπαρμπαδελι" γελάω ακόμη...τα σπαει!σε μια αλλη ζωη θελω να γινω μπαρμπαδελι...

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μαρία γεια σου. σήμερα μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου και ειλικρινά σκέφτομαι να μην ξανανεβάσω ανάρτηση ποτέ και το λέω με μεγάλη χαρά :))))) όλα όσα γράφεις από την αρχή (γιατί τα διάβασα όλα) είναι με μια λέξη υπέροχα, αληθινά, από την καρδιά σου. καλύφθηκα που λένε. μπράβο σου κορίτσι μου! συγχαρητήρια και για το 1,5 κιλό και γρήγορα να φύγει και η υποδιαστολή για να ξεμπερδεύεις. και στο λέει κάποια που μια ζωή παλεύει με πολύ περισσότερα κιλά από τα δικά σου. δεν συνηθίζω να το κάνω, γιατί το θεωρώ λίγο γύφτικο, αλλά αν θελήσεις να περάσεις καμία βόλτα κι από μένα, θα το χαρώ πολύ. να είσαι καλά!

Dorothy είπε...

Για την προσπάθειά σου να μάθεις τους ανεπίδεκτους (σαν κι εμένα, χαχα!) πως να εγκαταστήσουν το MSN, σου αξίζει ένα βραβείο! Πέρνα από το blog μου για την τελετή απονομής (Ενδυμα αυστηρά ανεπίσημο!)Φιλιά!

eirini είπε...

Καταρχάς φιλενάδα μπράβο για το 1,5 κιλό!!! Είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσεις ακάθεκτη και θα χάσεις κι άλλα!
Δεύτερον θα εκτυπώσω όλες αυτές τις αναρτήσεις για msn και θα τις κρατήσω γιατί ειλικρινά δεν θα μπορούσε κανείς να μας τα εξηγήσει πιο όμορφα και πιο χιουμοριστικά!!!!
Το... μπαρμπαδέλι... έγραψε!
χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!
Φιλενάδα πάντα με κάνεις να χαμογελάω! Αρρώστησα γι'αυτό δεν σου έστειλα για καφέ! Με αντιβίωση είμαι... μόλις γίνω καλύτερα, φύγαμε!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!!!