16.1.09

Χρήσιμες κ άχρηστες πληροφορίες...

... για όλα τα γούστα!!

αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο που θα αναπτύξω όσο μπορώ περισσότερο για εσάς τους αγαπητούς μου μπλόγκερς ικανοποιώντας την αίτησή σας για πιο γρήγορη εκμάθηση των χούγιων του θαυμαστού αυτού μηχανήματος που ονομάζεται ηλεκτρονικός υπολογιστής, πισί, Η/Υ, computer κ δε συμμαζεύεται.

παράκαμψη

μου πέρασε λιγάκι το συνάχι κ αναπνέω καλύτερα! χτες ήμουν άστα να πάνε κ να μην έρθουνε, με διώξανε απ τη δουλειά νωρίς (γιατί γκρίνιαζα συνέχεια χαχα) κ σήμερα δεν πήγα γιατί ήξερα πως πάλι θα ζητούσα άδεια να φύγω μέχρι τις 11 τ αργότερο... χτες το βράδυ ήμουν στα χειρότερά μου κ ο ιππότης μου βρήκε εφημερεύον φαρμακείο κ μου πήρε βιξ, ρονάλ κ κάτι χάπια που είναι σαν τα κομτρεξ. μου έκανε γουτσουγουτσου κ εντριβές κ να μαι καλύτερα σήμερα! αν δεν είχα κ τον Σερ Θέολοτ (όπως λέμε Λάνσελοτ) ο δράκος της ίωσης θα με κατάτρωγε!.. απλά ελπίζω να μη κολλήσει κι αυτός γιατί θα νιώθω τύψεις βαριές...
εννοείται πως κ τα δικά σας περαστικά βοήθησαν να εκδιωχτεί ο κακός δράκοντας κ η δεσποσύνη να βρει επιτέλους την χαμένη αναπνοή της κ την εύθυμη διάθεση...

τέλος παράκαμψης!

χωρίς να θέλω να το παινευτώ, είμαι 8 χρόνια μέσα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. υπηρξα κ εθισμένη στο ίντερνετ για 2 χρονάκια περίπου μα ευτυχώς το χρησιμοποιώ πλέον μόνο για τα γούστα μου κ όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω! και τελοσπάντων μέσα σ αυτά τα 8 χρόνια έμαθα κάποια πραγματάκια σε περισσότερο βάθος απ ότι μου τα έμαθαν στο σχολείο κ στο σπίτι. είμαι αυτοδίδακτο παιδί, τυχεροί οι δασκάλοι μου δε μπορώ να πω... αλλά άμα δε καταλαβαίνω κάτι, που να χτυπιέσαι κακόμοιρε δάσκαλε, δε πρόκειται να το μάθω...

σήμερα θα αναπτύξουμε το θέμα του msn. βασικά θα πρέπει να ζητήσω κ ποσοστά από την windows για τη διαφήμιση που θα της κάνω αλλά επειδής έχομεν και λίγον φιλότιμον χωρίς τη λατέρναν, θα το αγνοήσω κ θα προσπαθήσω να εξυπηρετήσω εσάς, τους πολυαγαπημένους μου μπλόγκερς που περί τον ένα χρόνο με παρακολουθείτε κ με ανέχεστε κ αναγκάζεστε να σχολιάσετε τα ανούσια τούτα θέματα που μου κατεβαίνουν στο κονσερβοκούτι που οι γιατροί ονόμασαν μυαλό κ εγκέφαλο...

το εμεσεν μεσέντζερ ή msn messenger είναι ένα πρόγραμμα που μέσω του ίντερνετ και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστων του, τους βοηθά να έχουν μια πιο άμεση επικοινωνία από τα μπλογκς κ τα emails. μπορεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα ο καθείς να επιλέξει κάποιο άτομο από τη λίστα επαφών του (που δημιουργεί ή δημιουργείται μόνη της, θα τα πούμε αναλυτικά παρακάτω) κ να συνομιλήσει μαζί του μέσω του γραπτού λόγου. βέβαια οι τεχνολογικές εξελίξεις δε σταματούν κ μπορούμε πλέον με το ίδιο πρόγραμμα να συνομιλήσουμε με φωνή κ εικόνα εφόσον διαθέτουμε μικρόφωνο κ κάμερα. ναι, μπορεί πλέον ο άλλος να χαζεύει εσάς που ξύνετε τη μύτη ή το ποπό σας γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ποιός σας βλέπει κ πως σας βλέπει! μη σας πιάσουν κ ξεβράκωτους βρε παιδί μου!




βρήκα ένα πολύ ωραίο βιντεάκι που λέει μέσες άκρες πως μπορείτε να το κατεβάσετε!
η σελίδα είναι εδώ κ πατάτε στο εικονίδιο που έχω κυκλώσει με κόκκινο.
εννοείται πως θα σας τα κάνω πιο λιανα εγώ, η θεά του ίντερνετ και δε συμμαζεύεται χα χα χα









βρήκα κ στα ελληνικά μια σελίδα με πολύ χρήσιμες πληροφορίες εδώ
σε αυτή τη σελίδα κάνετε κλίκ εκεί που λέει ΛΗΨΗ στα αριστερά σας (το έχω σημειώσει με κόκκινο)





αφού πατήσετε ΛΗΨΗ βγαίνει ένα παραθύρι με θέα το Αιγαίο.. ώπα ξεφύγαμε, βγαίνει αυτό το παράθυρο με τίτλο Άνοιγμα wlsetup-custom.exe
είναι η εφαρμογή που θα τρέξει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. πατάτε "αποθήκευση αρχείου" (εκτός αν το μετανιώσατε κ πατάτε "ακύρωση")




από τη στιγμή που πατήσατε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ βγαίνει ένα παράθυρο που δείχνει το αρχείο που "κατεβαίνει", download που λένε.
εδώ δε κάνετε τίποτε, απλά περιμένετε να κατέβει. υπομονή κ επιμονή!
δεν κλείνετε κανένα παραθύρι γιατί "τη κάτσατε" κ δε θα κατέβει έτσι όπως πρέπει το πρόγραμμα.

όλα αυτά τα έκανα εγώ με τον φυλλομετρητή mozilla firefox.
με τον explorer δε μπορώ να δω τι γίνεται γιατί είμαι στο μαγαζί κ έχουν εγκατεστημένο ήδη το πρόγραμμα. ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη σελίδα με τα ελληνικά. αν χρειαστείτε βοήθεια, σχολίαστε κ θα σας εξυπηρετήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου μας,πηγαίνουμε στην επιφάνεια εργασίας όπου έχει βγει ένα εικονίδιο με μια σημαία με τίτλο wlsetup-all. κάνουμε διπλό κλίκ κ αρχίζει η εγκατάσταση του προγράμματός μας!

σας συνιστω να διαβάσετε τη πρώτη σελίδα που θα σας εμφανίσει. περιέχει χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά τη χρήση του προγράμματος(τυπικά κάνετε μια ας πούμε σύμβαση με την εταιρία για το πρόγραμμα) κ έχει μια παραπομπή που επίσης καλό θα ήταν να διαβάσετε, την δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων, είναι κάτω από το κείμενο αυτό.





παρεπιπτόντως η πρώτη σελίδα που σας λέω είναι έτσι






στη συνέχεια πατάμε αποδοχή κ ξε-τσεκάρετε τα υποπρογράμματα που εγκαθίστανται μαζί με τον μεσέντζερ. εγώ δε βρίσκω κάτι χρήσιμο σε αυτά κ δεν τα επέλεξα. αν σας αρέσει κάτι όμως, μπορείτε να τα αφήσετε τσεκαρισμένα κ να τα εγκαταστήσετε μαζί με τον μεσέντζερ (το πρόγραμμα ντε που θέλουμε για να μιλάμε ώρες!)

πατάμε εγκατάσταση κ περιμένουμε.

αφού τελειώσει σχεδόν η εγκατάσταση βγαίνει ένα παραθύρι που σας λέει ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. εκεί έχει κάποια τσεκαρισμένα που για μένα είναι παντελώς άχρηστα. κ να μην τα εγκαταστήσετε δε τρέχει μια... κ επειδή θα σας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη προτείνω να τα ξε-τσεκάρετε κ αυτά. αν όμως σας αρέσει κάτι, κρατήστε το τσεκαρισμένο.

πατάτε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ωραία! το εγκαταστήσατε! συγχαρητήρια!

κ τώρα η κρίσιμη ερώτηση!
έχετε windows live ID?
εμ δεν έχετε... εκτός αν χρησιμοποιείτε την εταιρία hotmail.com για το email σας. αν έχετε email στην hotmail δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε. αν δεν έχετε, καλό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα κατευθείαν από το παράθυρο που βγαίνει στο τέλος της εγκατάστασης

πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ

εδώ ανοίγει ο browser σας με μια φόρμα όπου συμπληρώνετε τα στοιχεία σας, "φτιάχνετε email" δηλαδή. μεταξύ μας μεταξας, δεν χρειάζεται να βάλετε όλες τις αληθινές πληροφορίες, δεν είναι ούτε δημοτολόγιο, ούτε κ το FBI...

αφού τα συμπληρώσετε όλα κ πατήσετε στο τέλος της σελίδας κάτι σαν εγγραφή ή αποθήκευση (δεν ενθυμούμαι κ το έσβησα!), το windows live ID σας είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.


στη σελίδα που πατήσατε ΕΓΓΡΑΦΗ, τώρα πατήστε ΚΛΕΙΣΙΜΟ. εμφανίζεται το προγραμματάκι σας ετσι







στο πρώτο πλαίσιο γράφετε το windows live ID που φτιάξατε κ στο δεύτερο πλαίσιο τον κωδικό σας. πατήστε ΕΙΣΟΔΟΣ



μπορεί να μη σας "μπάσει" με τη πρώτη, αλλά εσείς δοκιμάστε 3-4 φορές. αφού σας "μπάσει", θα είναι έτσι.
εγώ ως έξυπνη που είμαι έβαλα όνομα Βαγγέλης χα χα χα...






αυτή τη στιγμή είστε συνδεδεμένοι. συγχαρητήρια για όσους από εσάς το κάνατε με επιτυχία! κ αν δε μπορέσατε, δε πειράζει, εδώ είμαστε εμείς.

στην επόμενη ανάρτηση θα σας μάθω να κάνετε add φίλους, ξαδερφους, θειους και δε συμμαζεύεται... ως τότε υπομονή!

πολλά φιλάκια εξ αποστάσεως κ ελπίζω να βρήκατε αυτή την ανάρτηση επιμορφωτική! ότι απορία έχετε, σχολιάστε.

4 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Kαλησπέρα Βαγγέλη εε Μαρία ήθελα να πω :P
Μ'αρέσει που τα λες με χιούμορ! Για το μσν οκ, το χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια φανατικά καθημερινά, αλλά δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα: Πώς γίνεται και μερικοί γράφονται στο windows live messenger με email από yahoo ή google?
Είχα δοκιμάσει κι εγώ και δεν έπιασε, ήθελε οπωσδήποτε hotmail ή windowslive!
Περαστικά εντελώς! Καταραμένες αρρώστιες!

Δημιουργία είπε...

Μα αρεσει που αντι να χουχουλιαζεις, που εισαι αρρωστουλα, ψαχνεις στο διαδυκτιο.

Aspa είπε...

Ααααα. Στη δουλειά σου πάει χαμένο το ταλέντο σου στους υπολογιστές… Πρέπει να ασχοληθείς με τα κομπιουτερικά, τελεία και παύλα! Ωραία ανάρτηση, εύγε!

Dorothy είπε...

Αυτή η ανάρτηση γράφει πάνω το όνομά μου, χαχαχα! Θα το παλέψω, στο υπόσχομαι!Φιλιά!