16.9.08

Σημείωση της σημείωσης!

όταν λέω ψήστε το στο γκριλ μη φανταστείτε, πως εννοώ, βάλτε καρβουνιά και ψήστε το στη σχάρα!

εννόω το ψήνουμε στο φούρνο με την αντίσταση μόνο αναμμένη, εκείνο εκεί το πραγματάκι που όταν ζεσταίνεται κοκκινίζει, δε ξέρω πως το λένε στα ελληνικά, εγώ γκριλ το ξέρω... γυρίστε το όταν ψηθεί από τη μία πλευρα, να ψηθεί κι από την άλλη.. γίνεται τραγανό και απίστευτο.. πολύ καλύτερο από το τηγανιτό!

ναι δε λέω, οι πατάτες είναι καλές μόνο τηγανιτές, μα γι αλλαγή πρότεινα κάτι διαφορετικό..

4. κάντε σως για τη μαρουλοσαλάτα ή τη σαλάτα μαρούλι με τόνο και καλαμπόκι, προσθέτοντας στο λίγο λάδι, μουστάρδα και ξύδι (αν βάλετε λεμόνι, δε νομίζω να πετύχει τόσο γιατί το ξύδι έχει πιο έντονη γεύση) και λίγο νεράκι, αντί ν αδειάσετε το μισό μπουκάλι Άλτις στη σαλάτα σας... χτυπήστε τα καλά και ρίχτε τα. επειδή το ξύδι έχει αυτή την έντονη γεύση, με το νερό την "χαλαρώνει" και η σως γίνεται παραπάνω, δημιουργείτε δηλαδη ένα "τρικ" στη σαλάτα σας! άντε και καλή επιτυχία μάγοι μου!

5. αν έχετε ψωμί στη κατάψυξη ή ακόμη και από τις προηγούμενες ημέρες (σε καλή κατάσταση κι όχι μες τη μούχλα, υπάρχουν φάρμακα με πενικιλλίνη πλέον!) κόψτε το φέτες και ψήστε τες στο γκριλ, γαρνίρετε με λίγο λαδάκι, ρίγανη κι αλάτι. σε περιόδους αλάδωτης νηστείας μπορείτε να αντικαταστήσετε το λαδάκι με ντοματοπελτέ, πριν ή μετά το ψήσιμο. ψήνετε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τες για να ψηθούν και από τις δύο μεριές. είναι ένα γευστικό σνακ αλλά ολίγον παχυντικό γιατί έχει αρκετούς υδατάνθρακες λόγω ψωμιού.

6. αυτό το διάβασα σε ένα περιοδικό, δε μου πολυάρεσε η ιδέα αλλά όταν το δοκίμασα, πείστηκα πως είναι καλή εναλλακτική! αντί για ψωμί, ζαμπον, κασέρι κ ότι άλλο βάζετε στο σάντουιτς σας, πάρτε 2 μαρουλόφυλλα (ή και 4 άμα θέλετε, μαρούλι είναι, δε παχαίνει!) και χρησιμοποιήστε τα σαν φέτες ψωμιού του τοστ, κάντε ένα ρολό και ΜΑΜ! δε θα σας κρατήσει όσο το ψωμί, αλλά λέμε τώρα...

7. δοκιμάστε το θαυματουργό ποτό των διαιτολόγων: 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι σε ποτήρι που περιέχει το μισό χυμό ανανά και το άλλο μισό σόδα ή σουρωτή (εγώ προτιμώ περιέ γιατί είμαι απ το παρίσι, έχουμε κι ένα όνομα να κρατήσουμε α χα χα χα.. περιμένω το σχόλιο της Γεω τώρα..)

8. δεν έχει 8. στέρεψα!

περιμένω μια φίλη για καφέ! τα λέμε μετά!

4 σχόλια:

πουαντερι είπε...

και............ποση ζαχαρη θα εχει ο καφες;;;;
οχι εμας στην διαιτα και εσεις καφεδακια με παρεα και μπουρου-μπουρου;! ζηλευουμε.

eirini είπε...

Μαράκι μου να 'ρθώ να μου κάνεις το τραπέζι να γλιτώσω και τα μαγειρέματα;! Αχ! δεν μπορώ να μαγειρεύω! Με τυρρανάτε βρε παιδιά με τόσο ωραίες συνταγές!
Μαρία φέρνω το κρασί!

maria είπε...

αν σου πω πουαντερί μου πως κι εμείς περιέ ήπιαμε αντίς γα καφέ, θα με πιστέψεις? αλλά την αμαρτία μου την έκανα, σέρβιρα γκοφρετάκια...

eirini μου έλα όποτε θες! απλά να ξέρεις, όταν δε μαγειρεύω εγώ μαγειρεύει ο Άκης κ πολλές φορές επειδή βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, δε τα πετυχαίνουμε τέλεια! σήμερα έφαγα μακαρόνια (πάλι) από τα χεράκια του κ ήταν πολύ..al dente θα έλεγα! αλλά η κόκκινη σάλτσα με τα μανιτάρια ήταν... μμμ!!

viki vale είπε...

Καλό αυτό με το ψωμί γιατί αγοράζουμε μια φορά τη βδομάδα (μιας και ο φούρνος της γειτονιάς το λήγει νωρίς) και συνήθως τη 2η μέρα το πετάμε! Θα κάνει και ωραία μπρουσκέτα, thanks!