12.9.08

Συνέχεια - Περί ανέμων και υδάτων

δε μπόρεσα να σας γράψω περισσότερα εψές γιατί βιαζόμαν (ώρα που έκανα ανάρτηση κι εγώ, περασμένα μεσάνυχτα, και σηκώθηκα στις 6 για τη δουλειά...) και τώρα μου τελείωσε η έμπνευση οπότε το αφήνω..

Απόψε έλεγα να παώ Σέρρες αλλά ψιλοβαριέμαι να παίρνω λεωφορεία πάλι.. κατέβηκα με το αστικό (είναι ξακουστή η αστική συγκοινωνία της Σαλόνικας) κέντρο και ανέβηκα Πολίχνη πάλι, μου έφτασε η διαδρομή! Αρχίζω και καλομαθαίνω στο αμάξι και τον σοφέρ μου...

Θα μείνω σπίτι και θα κάνω μαρμελάδα βατόμουρο! Είμαι κατενθουσιασμένη αλλά φοβάμαι μη μου βγει χάλια.. Θα μαγειρέψω για τους άντρες μου (μια μακαρονάδα με κοκκινη σάλτσα λέω, δεν είμαι για πολλά πολλά σήμερα, ξενύχτησα χτες) θα πλύνω κανένα πιάτο, θα σιάξω το σπίτι, θα βγάλω τα φρύδια μου, ίσως και το μουστάκι. Ο Άκης δε θέλει να το βγάλω γιατί, λέει, θα φύγει η μαγκιά μου χα χα χα. Με τόση τριχοφυία που έχω αναρωτιέμαι πως με βλέπει ακόμη σαν το απόλυτο θηλυκό...

Χτες ο καλός μου με πήγε στα Κάστρα για ποτάκι. Ξεκινήσαμε στις 11 και στις 2 πέσαμε για ύπνο. και σηκώθηκα στις 6.. το ξαναείπα ε? μαρτύριο αυτό το ξύπνημα. Μαρτύριο. Στεναχωριέμαι που αναγκάζεται να ξυπνά ο Άκης τέτοιαν ώρα μόνο κ μόνο για να με πάει στη δουλειά..

Τα Κάστρα υπέροχα.. τα έζησα στα φοιτητικά μου χρόνια, μια που έμενα ακριβώς από κάτω τους τα ζω και τώρα.. συγκινήθηκα πολύ γιατί περάσαμε από παλιά μέρη, είδα παλιά μαγαζιά και καινούρια. θα ήθελα να δω και τις συγκατοίκους μου αλλά τώρα μάλλον θα έχουν τελειώσει και θα είναι στα μέρη τους. Πήγαμε στη καφετέρεια που έχει στη ταράτσα σαλονάκι, τα Κάστρα λέγεται κ έχει καταπληκτική θέα. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Απλά δεν έχει μουσική, κάτι που δε με πείραζε διόλου... Πάρτε και μπουφανάκι γιατί κάνει ψυχρούλα εκεί πάνω. Εκεί που δεν μου άρεσε ήταν όταν είδα την ώρα, έπαθα ένα μίνι καρδιακό και πληρώσαμε να φύγουμε γρήγορα για να προλάβουμε να κοιμηθούμε αρκετά..

Σήμερα το πρωί, η δουλειά πήγε πολύ καλά. Οι ασθενείς μας είναι πολύ συνεργάσιμοι, οι γιατροί επίσης πολύ συνεργάσιμοι (εξεπλάγην αγαπητοί μου μπλόγκερς) και το βοηθητικό προσωπικό ακόμη καλύτερο. Χάρμα πράγματα δηλαδή. Ήμουν σκληραγωγημένη από το Παπαγεωργίου που έκανα πρακτική και μου φαίνονται όλα πολύ καλά τώρα. Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε όμως...

Μόλις συνειδητοποίησα ότι δε ξέρω πως φτιάχνουν μαρμελάδες. αν κ μου είπε η μαμά μου. μη πάνε τζάμπα τα βατόμουρααααα!!! Αχτίδα μου θέλω τα φώτα σου. Κι όσες πιστές ξέρετε ωραίους τρόπους για να τα αξιοποιήσω, είμαι όλη αυτιά (μάλλον είμαι όλη μάτια!)

Σας αφήνω, πάω να λιώσω λίγο στο διαδίκτυο και μετά θα λιώσω στο "πίτι" μου...

Αύριο θα έρθουν τα πεθερικά μου, θα μείνουν κιόλας. Σαββατιάτικα βρήκαν κι αυτοί?.. με το καλό να έρθουν και κάπου θα βρω ένα χαμόγελο κι ένα γλυκό να τους υποδεχτώ...

Κόλλησα έγω, μα Σαββατιάτικα..?

6 σχόλια:

eirini είπε...

Μαράκι μου τί κάνεις; Μην νομίζεις ότι θα σε βοηθήσω στην μαρμελάδα βατόμουρο... έχω μαύρα μεσάνυχτα! Πάνε στην Αχτιδούλα, στο Πουαντέρι, στην Ζαχαρούλα... αυτές είναι ειδήμων στην μαγειρική! Τα Κάστρα είναι πράγματι πολύ όμορφα, έχεις δίκιο, και εμένα μου αρέσει εκεί! Είναι ένα υπέροχο κομμάτι της πόλης μας! Έχεις και γιο; Γιατί λες "τους άνδρες μου"! Χαίρομαι που έχεις τόσο όμορφη οικογένεια. Δύσκολο το επάγγελμα της νοσηλεύτριας ή κάνω λάθος; Τουλάχιστον για σένα πιστεύω πως θα εισαι από τις ευγενικές διότι συγγνώμη που το λέω μερικές είναι άστα να πάνε! Για τους γιατρούς... άστο καλύτερα θα τα πούμε μιαν άλλη φορά! Σε φιλώ! Χαίρομαι να έρχομαι από το μπλοκόσπιτό σου!

Frau Lehrerin είπε...

petas ta vatomoura mesa sth katsarola kai ta afhneis na vrasoun sto zoumi tous... rixneis k ligo zaxarh gia glukada k ftuneis ana 10lepto gia na exei ousia kai na... kollaei! :P
etsi dn ginetai h marmelada???? :P:P:P:P

naya είπε...

Ναι για τη μαρμελαδα συμφωνω με την Georgia!Η μαρμελαδα ειναι λιωμενα φρουτα αααααρα...τα βραζεις εκει ολα μαζι μεχρι να λιωσουν κ μετα τα ανακατευεις κ τα βαζεις σε βαζακι!!!

maria είπε...

καλα αμα περίμενα απ τη κολλητή μου να μου πει συνταγή για τη μαρμελάδα...α χα χα χα..
τελικά την έφτιαξα κι εγίνε..ΜΟΥΡΛΙΑ! να έρθετε να σας κεράσω πρωινό με φρέσκο βούτυρο και φρυγανισμένο ψωμάκι! και καφέ από τα χεράκια μου! (φραπέ θα κάνετε μόνες σας γιατί δε φημίζομαι :P)

eirini μου σ ευχαριστώ πολύ για τα πολύ ομορφα λόγια σου! λέω "άντρες μου" γιατί μένει και ο κουνιάδος μου μαζί μας προσωρινά, από τον άλλο μήνα θα μετακομίσει στην εστία της σχολής κ θα έρχεται αραιά και που. παρ όλα αυτά όμως, θα ήθελα πολύ να είχα κι ένα γιο! δυστυχώς οι περιστάσεις δεν ευνοούν καθόλου για πιτσιρίκια. το επάγγελμα της νοσηλεύτριας είναι όπως το πάρει κανείς και ανάλογα τη κλινική που δουλεύει... θα το αναλύσω κάποια στιγμή σε κάποια ανάρτηση κ ίσως σε διαφωτίσω!
πολλά φιλάκια γλυκιά μου :)

πουαντερι είπε...

Καλησπερα!!!
ωραια εισαι εδω βρε και δεν μας εδειξες και την μαρμελαδα να παρουμε μια κουταλιά και εμεις!
Τελος παντων!!!!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρες!!!!!!!

καλή εβδομάδα!!!!!!!!!

μαρμελάδα βατόμουρο? οκ....