29.5.09

εντεκα οκτώ ...

... έλα μου ντε!

τι τραβάμε κι εμείς οι ανάπηροι σε τούτη εδώ τη χώρα, δε λέγεται αγαπητοί μου μπλόγκερς. η σοφία τα λέει πολύ ωραία, σπεύστε να διαβάσετε τις αναρτήσεις σας, την έχω δίπλα στα ιστολόγια με το τίτλο "κουφός είσαι ρε? δεν ακούς?" γραφικότατος ε..?

που λέτε. μια και δυο είπα να κλείσω ραντεβού στην ανηψιά μου για προληπτικές εξετάσεις υπερχοληστεριναιμίας. ανέβαζε κάποτε χοληστερίνη τέρμα ψηλά κ είναι μόνο 17 χρονών κ άμα σας πω τι τρώει και πόσο αθλείται, θα με βγάλετε τρελή. κι όμως, αυτό λέγεται κληρονομική χοληστερίνη κ δεν είναι τάχαμ τάχαμ αυτό που στα 50 μας θυμόμαστε πως ο θείος-ξαδερφος-παππούς μας είχε χοληστερίνη κι εμείς πιάσαμε ξαφνικά κάτι τιμές στον ουρανό. ε να μη σας τα πολυλογώ, πάω στο νοσοκομείο που εξειδικεύεται σε τούτα και φτάνω στο γκισέ που τακτοποιούν τα βιβλιάρια μετά απο εισαγωγή-εξετάσεις κτλ κτλ. πως τα λένε να δείτε. κ λέω το μάστορα που ήταν εκεί, ένας 60χρονος συμπαθητικός κύριος
'- Καλημέρα σας! θα ήθελα να κλείσω ένα ραντεβού..."
και πριν προλάβω ν αποσώσω τη φράση μου μου δείχνει ο μάστορας κάπου ψηλά κ λέει
"-σε αυτό το νούμερο θα πάρετε τηλέφωνο να κλείσετε ραντεβού κυρία μου"
κ βλέπω κάτι γραμματάρες πιο μεγάλες από παρμπριζ αυτοκινήτου να λένε
1535 ΡΑΝΤΕΒΟΥ
κ γυρνάω και τον λέω το μάστορα:
"- συγνώμη αλλά εγώ δεν ακούω καλά. πως θα μπορέσω να κλείσω ραντεβού για το καλό της υγείας μου?"
κ γυρνάει ο μαλάκας (με το μπαρδον) κ μου κάνει μ! με τους ώμους επάνω και τα χείλια σε καμάρα, ξέρετε όπως όταν λέμε "δε ξέρω" και πολύ έντονα..
συγχίστηκα ρε παιδιά!!
άντε σκέφτηκα δε φταίει σε τίποτα ο μάστορας. θα βάλω τον Άκη να κλείσει ραντεβού, μήπως βρούμε κι άκρη.
ευτυχώς πριν φύγω, βρήκα το ιατρείο και με έστειλαν σε μια γιατρό. βρήκα τη γιατρό αυτήν, παρεπιπτόντως ευγενέστατη!, κ με ενημέρωσε πως δέχεται άτομα και χωρίς ραντεβού τη τάδε μέρα μετά από τη τάδε ώρα.
και που λέτε πάω στο σπίτι για να κλείσω άλλο ραντεβού (μας φάγαν οι γιατροί να ουμ) και βάζω τον πασά μου να τηλ...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΔΩ Ο ΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ. ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ? ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ????

δοκιμάσατε ποτέ να κλείσετε ραντεβού με το 1535? τολμήστε το. κ αν βγάλετε άκρη να με το πείτε γιατί κόντεψα να πεθάνω απ τα γέλια που έκανα βλέποντας τον Άκη να προσπαθεί να μιλήσει με τον αυτόματο τηλεφωνητή. μα αν είναι δυνατόν ρε σεις. που ζούμε?..
και καμια πρόνοια για τα κωφά άτομα. καμία απολύτως! δηλαδή πρέπει να τα σκάμε στους ιδιώτες? ε τι να τη κάνω την ασφάλεια μανταμ? να ασφαλιστώ καλύτερα στην ιντεραμέρικαν, να μου παίρνουν και φιφες από τα ποσά που θα δίνω κάθε μήνα...

συγχίστηκα αγαπητοί μου μπλόγκερς... συγχίστηκα!

6 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Και απόλυτα αρτμελής να είσαι πάλι δεν καταφέρνεις να συνεννοηθείς με τους δημόσιους υπαλλήλους. Και πόσο μάλλον σε θέματα υγείας που με αυτά δεν πρέπει να παίζουμε. Δεν ξέρεις πόσες κατάρες έχω ρίξει σε κάτι τέτοια αδιάφορα γομάρια να βρεθούν στην ίδια θέση και να μη τους εξυπηρετεί κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεις ην ώρα που μιλάς με το 1535 , να πεις "ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ" και τότε σε συνδέουν με υπάλληλο και γίνεται η δουλειά σου.
Πάντως η θετική προσέγγιση σε πρόσωπα και πράγματα βοηθάει. . αυτό βοηθάει και όχι το βρίσιμο.

eirini είπε...

Σε καταλαβαίνω φιλενάδα!!! Όχι... με τίποτα δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού σ'αυτό το τηλέφωνο, μα με τίποτα!!! Το έχω δοκιμάσεις και γι'αυτό στο λέω με τόση σιγουρια!
Είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι! Και κάτι ακόμα... ντροπή του που σου φέρθηκε έτσι! Δεν είσαι εσύ ανάπηρη αλλά αυτός... πού;;; Στο μυαλό του!!!!!!!

Με σύγχισες τώρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

τι εννοείς όταν λες ότι δεν ακους καλα? γεννήθηκες έτσι..ή ύστερα από ατύχημα?
Χριστίνα

maria είπε...

όταν ήμουν 3 χρονών περίπου γριππώθηκα και προφανώς η γρίππη πείραξε τα ακουστικά μου νεύρα τα οποία με το καιρό ατρόφησαν.. ίσως φταίει και κανένας κομπογιαννίτης γιατρός γιατί τότε πολλά παιδιά έμειναν κωφά από αντιβιώσεις..

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα...τώρα κατάλαβα....διαβάζω καιρό το blog σου και πραγματικά με κανει και γελαω μερικες φορές ο τροπος που περιγραφεις τα γεγονοτα!
εισαι σκετη αφασια!!
Χριστίν Πάρος