27.5.09

Χοτ σαμερ...

... φριζι ντρινκς!!

σας τρελαίνει η προφορά μου ε? το'ξερα το'ξερα η άτιμη, αφου το κατέχω βρε αδερφέ...

λοιπόν παρ τε μια συνταγή για ποτό-θάμα, που μπορεί να την έχουν ανακαλύψει μύριοι άλλοι αλλά δε μας νοιάζει, μόνη μου τη σκέφτηκα, μόνη μου την έφτιαξα και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα ώστε να σας τη προτείνω και σε σας. δεν είναι δα και τίποτε γκουρμέ για να το παινευτώ, οπότε θα θεωρηθεί κάτι πολύ ταπεινό και νόστιμο..

Γρανίτα Σπάισι στρομπερι (spice strawberry)

για ένα ποτήριον θέλουμε:

2 φράουλες παγωμένες, πολύ όμως
6 παγάκια μη σας πω και 8
2 κορυφές μέντας φρέσκιας ή αν δε σας βρίσκεται, δυόσμου
3 κουταλιές ζάχαρης για τους αμαρτωλούς ή ζαχαρίνη για τους on diet. αν δε βάλουμε κάτι να γλυκάνει, είναι λιγάκι ξενέρωτο.. ίσως και μέλι αλλά το φοβάμαι με τόσο πάγο.

εκτέλεση:

ακολουθήστε αυστηρά αυτά που σας λέω γιατί δε θα σας πετύχει!

αν έχουμε εργαλείο που κάνει τριμμένο πάγο, προτιμήστε το και τρίψτε το πάγο με τη φράουλα, όχι να γίνει πολτός, απλά ψιλά κομματάκια. αν δεν έχετε εργαλείο και θέτε να το ρισκάρετε, βαλτε τα στο μούλτι. κάνει απίστευτο θόρυβο γι αυτό να το αποφύγετε κατά τις μεσημεριανές και πολύ βραδυνές ώρες!

προσθέστε τη μέντα ή το δυόσμο και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα δυνατά στο μπλέντερ-μούλτι- κατιτελοσπάντων να γίνουν πολτος-γρανίτα.

δοκιμάζετε και προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη άμα σας φαίνεται νερουλό κ αν θέτε να αμαρτήσετε... για πιο γκουρμέ απολαύσεις, χρησιμοποιήστε καστανή ζάχαρη..

σερβίρετε σε ποτήρι με ομπρελίτσες και τα συναφή. είναι πολύ δροσιστικό και αν δε σας περισσεύει φράουλα, έστω και μία τη κάνει τη δουλειά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παγωμένους χυμούς φρούτων, όχι πολύ συμπυκνωμένους όμως. και ανάλογα το φρούτο, βάζουμε το βοτάνι μας γιατί ο δυόσμος και η μέντα μεν πάνε σχεδόν σε όλα, αλλά όχι σε όλα όλα!

καλή επιτυχία!

ααα κι αν ξέρει κανείς που τα πουλάνε αυτά τα καλαμάκια-σωλήνες για γρανίτες, να μου πάρει και μένα γιατί θέλω. σίγουρα θέλω!!


(σήμερα έχει κλασσικό σπαγγέτι ναπολιτέν)
(και μη ξεχνάτε, στης νίτσας σας περιμένουν φρέσκα πικάντικα νέα!)

6 σχόλια:

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Δεν με αρέσουν οι φράουλες κοπελιά! Με τι άλλο φρούτο κάνει;;;

Δημιουργία είπε...

Βλεπω το εριξες στα αμαρτωλα ποτα Μαρια.

Heliotypon είπε...

Μπορεί να γίνει και με μπανάνες, με πεπόνι ή με kiwi (ξέχασα γμτ πώς τα λένε αυτά!)...

Heliotypon είπε...

Το βρήκα το kiwi σε προγενέστερη συνταγή σου: Ακτινίδιο!

Dorothy είπε...

Πολύ ωραίο το ντρινκ, αλλά δεν έριχνες και ολίγη από αλκοόλ να το κάνεις στρομπερι ντακίρι ή μαργκεριτα (στρόμπερι επίσης)?

maria είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου η-ο Heliotypon είπε μια πολύ καλή εναλλακτική. προτείνω και τα kiwi α ρε γμτ πως τα λένε πως τα λένε :Ρ

Heliotypon καλώς σε! ωραίες οι προτάσεις σου!! απλά με μπανάνες είναι λίγο πιο περίεργο, καλύτερα να βάλεις παγωτάκι κι όχι πάγο.. δε γίνεται τόσο ωραία γρανίτα.

Ντοροθι μου, είπαμε, το αλκοόλ παχαίνει :Ρ κ έχουμε κ μαμάδες με ανήλικα! εμείς βέβαια που είμαστε ενήλικες συνειδητοποιημένοι μπορούμε να προσθέσουμε βότκα ορ σαμθινγκ για να τα κάνουμε πιο.. σπάισι!

θέτε συνταγές για κοκτέιλς μπρε? α πείτε το κι έγινε!