15.5.09

ΤΣΑΚ! Βγάζω φωτό, στέλνω φωτό..

... και δεν πληρώνω!!

αυτό το τριαντάφυλλο το έβαλα με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις στη μηχανή κ βγήκε κατακόκκινο και με πολύ ζωντανά χρώματα! περιττό να πω πόσο μοσκοβολούσε! δεν είναι δικό μου μα του πάρκου στο θερινό σινεμά της Πολίχνης, Τζένη Καρέζη.


σας είπα πως θα φωτό το μπαλκόνι μου κ θα σας το δείξω. παρ τε μερικές φωτό να θαυμάσετε τα ταπεινά μου φυτά και λουλουδάκια. αναμένεται νέα εξέλιξις διότι απόψε θα πάμε ενστασέρρας και τη Κυριακή που έχουν επίδειξη χορού οι μικρές, θα γίνει σε μια ανθοκομική έκθεση ενός διπλανού χωριού από το δικό μας κ θα κουβαληθούν πάλι διάφορα! αυτή τη φορά θα αγοράσουμε λελουδικά με πολλλλλά χρώματα!

με χαρά σας παρουσιάζω το σούπερ ντούπερ μπαλκόνι μου που έχει όλο κι όλο 5 φυτά!!

έχουμε και λέμε! αγιόκλημα, λεμονοκυπάρισσο, aloe vera, μαστιχιές δύο(2), ζαρτινιέρα με βασιλικούς (4) και γαρδένια , η μονάκριβή μου!!και συνεχίζω, οι άλλοι μισοί βασιλικοί, διμορφοθήκη, 2 aloe vera μικρούλικες, ζαρτινιέρα με δυόσμο και άνηθο (έχω σπείρει μαϊδανό εψές, μόλις φυτρώσει θα σας δείξω!) λεμονοκυπάρισσο το δεύτερο και άλλη μία aloe vera. τις aloe vera τις πήραμε από το ΙΚΕΑ πολύ μικρούλες κ έχουν γίνει τέρατα. μάλιστα η μία έβγαλε κ τις 2 μικρούλες που είναι στη φωτό και γίνανε 4 από 2 που είχαμε αρχικά.

αυτή είναι η μαντζουράνα μου! την φύτεψα πριν 3-4 μερούλες και να 'τη! θα μεγαλώσει! θα πάει σχολείο! θα πάει φαντάρος! θα τη στείλω στο εξωτερικό για μάστερ! αααχ έχω όνειρα!!

αυτό το λουλουδάκι είναι ένα από τη ταπεινή μου διμορφοθήκη η οποία έχει βαλθεί να με τρελάνει και ανθίζει συνέχεια μα συνέχεια!!! έχει άλλα 15 λουλουδάκια σίγουρα!!
και τα άνθη της μαγευτικής μου γαρδένιας... ότι κ να σας πω είναι λίγο και για τη μυρωδιά και για τα ζουζουνολουλούδια της!! έχει υποστεί ένα μικρούλι σοκ κ άρχισε να κιτρινίζει λιγάκι αλλά πιστεύω θα της περάσει με τις φροντίδες μου κ θα μου κάνει πολλά χατήρια!!


αυτά αγαπητοί μου μπλόγκερς! μικρό και ταπεινό το μπαλκονάκι μου αλλά το χαίρομαι πάρα πολύ!! αν έχετε να μου προτείνετε κάτι ή συμβουλές για κάτι που ειδατε λάθος, σας παρακαλώ κάντε το!! είμαι όλη αυτιά κι ας μην ακούνε!! χε χε.

εχτές έκανα σαρδέλες παντρεμένες, πολύ εύκολο φαγητό αλλά πολύ μπελαλίδικο στην προετοιμασία. έγινε όμως πεντανόστιμο κ του άρεσε πολύ του Άκη που δε του αρέσουν ιδιαίτερα τα ψάρια επειδή λέει έχουν αγκάθια. κι αναρωτιόμουν τι εννοούσε με τα αγκάθια κ μετά κατάλαβα πως έλεγε τα κόκκαλα χε χε. έκανα και μια ωραία αγγουροντομάτα και βουαλά το μεσημεριανό μας. σήμερα θα φτιάξω ρυζότο με λαχανικά στον ατμό και μια ανθοδέσμη για σαλατικό (έτσι λέει ο Άκης τη μαρουλοσαλάτα κοροϊδευτικά :Ρ) θα έβαζα σκούπα και θα καθάριζα το μπάνιο αλλά ο κουνιάδος γύρισε στις 6 κ δε λέει να τον ξυπνήσω, κάθε φορά τον ενοχλώ αλλά κι αυτός... 6 το πρωί?!..

έκανα τη συνταγή για δροσερό γλυκό που πρότεινε η Μαρία μας με το γιαούρτι και τη μπανάνα κ περιττό να σας πω πως έγινε απολαυστικότατο! δε μου αρέσουν ιδιαίτερα οι μπανάνες και σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω φράουλες σήμερα! κατεψυγμένες, μάλιστα. έχετε πιεί strawberry daquiri? είναι κοκτέιλ που γίνεται με κατεψυγμένες φράουλες κι ένα οινοπνευματώδες που με διαφεύγει, γίνεται πολύ απολαυστικό κ με τη σκέψη αυτή σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τις φράουλες!

συμβουλή: μην πάρετε με καμία κυβέρνηση το σπιτικό γιαούρτι του ΚΡΙ-ΚΡΙ 2%. το κανονικό είναι μια χαρά αλλά το 2% μια αηδία σκέτη!!! λες κ τρως πλαστικό έχει μια πολύ περίεργη γεύση... τζάμπα το πήρα και τζάμπα 3μισι ευρώ!!.. αν έρθει κανείς πολιτικός που δε τον πάω καθόλου, θα του το πετάξω χα χα χα...

αυτά! πολλά πολλά φιλιά αγαπητοί μου μπλόγκερς! ελπίζω να σας άρεσε το μπαλκονάκι μου. σκεφτόμαστε να πάρουμε και καλαμωτή να βάλουμε αντί για τέντα γιατί μιας κ είναι διαμπερές κ τελευταίος όροφος, έχουμε σκάσει από τώρα στη ζέστη.. καμιά ιδέα για μονωτικό ταράτσας? κάνει δουλειά?

μάκια σας!

3 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Θαυμάσια τα λουλούδια σου! Το γλυκό με φράουλα δε θα γίνει το ίδιο καλό, η μπανάνα το κάνει κρεμώδες, με φράουλα θα σου βγει σα γρανίτα, αλλά δε βαριέσαι, θα τρώγεται! Στις 28 θα είμαι πάνω στην έκθεση, ελπίζω να σε δω Μαράκι μου. Φιλιά πολλά!

πουαντερι είπε...

καλε τι μας λες;! αμα το δικο σου ειναι μικρο εγω τι να πω; αφου εχεις και τοσες γλαστρες; μη μιλας καθολου!!!
Αν δεν θες να πληρωσεις πολλα για μονωση(μιας και θα φυγεις σε λιγο οπως λες) βαλε στην ταρατσα ασβεστη πολυ παχυ και θα δεις δροσια;!
εγω καθε χρονο ριχνω με ενα δοχειο και το αλειφω σαν λιωμενο βουτυρο καπως να φανταστεις.
Κανει δουλεια.....

kiki είπε...

Μια χαρά είναι τα λουλουδάκια σου! Και οι καμέλιες κούκλες!