12.4.09

Μεγάλη Εβδομάς! κ φωτο κουίζ!

(το κουίζ είναι παρακάτω..... κυλήστε το κείμενο και θα το βρείτε...)

Σήμερα αγαπητοί μου μπλόγκερς Κυριακή των Βαΐων, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορταζόμενες! οι περισσότεροι τα ξέρετε περί του Ιησού που μπήκε στη πόλη με το γαϊδουράκι του κ τον υποδέχθηκαν με κλαδιά από βαγιές. δε θα σας κουράσω με αυτά που μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε από παντού..

θα τιμήσω την ημέρα τρώγοντας μπακαλιάρο σκορδαλιά, κάτι που δεν έκανα την 25τη Μαρτίου κ το έχω άχτι! κ απο Μ. Δευτέρα αλάδωτο. να δω πόσα κιλά θα βάλω! γιατί κακά τα ψέμματα όταν δε τρως γάλα και κρέας πεινάς γρήγορα πόσο μάλλον όταν δε τρως και λάδι.. μη ρωτάτε πως θα τα καταφέρω, έχω πίστη!!! κ πέρισυ τα κατάφερα! αλληλοστηριζόμαστε με τον Άκη..

τις προάλλες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ (που αλλού δηλαδής) που είχε θέμα την αλιεία κάποιων συγκεκριμένων καβουριών (θα σας γελάσω ποιών πάντως ήταν μεγάλα καβούρια κ ανάρπαστα θα λέγαμε καθώς και πανάκριβα..) κ τα αλιευτικά σκάφη έδιναν κάτι σαν αγώνα δρόμου για το ποιός θα μαζέψει τα περισσότερα και πιο γρήγορα. ομολογώ πως μου έξαψε το ενδιαφέρον κ προσπάθησα να το δω μέχρι τέλους, δυστυχώς όμως ο μορφέας έκανε άλλα σχέδια κ με άρπαξε πριν τελειώσουν τα ωραία μας καβούρια! εν τω μεταξύ είπα και την αχτύπητη ατάκα... σε αυτά τα αλιευτικά είχε μεγάλα καλάθια που τα πετούσαν στη θάλασσα για να μπουν τα καβούρια μέσα κ να τα πιάσουν, κάτι σαν κλούβες κ τα είχαν στοιβαγμένα πάνω στο καράβι ακριβώς στην άκρη κ το ύψος ήταν εξαιρετικά ψηλό θα έλεγα, μη σας πω και 5 μέτρα. ένας από τους εργάτες του αλιευτικού ήταν αναγκασμένος να είναι πάνω στα καλάθια κ σε κάποια φάση σε ένα αλιευτικό ένας ψαράς έπεσε στη θάλασσα από τα καλάθια. στεναχωρέθηκα μεν αλλά δε περίμενα να σκοτωθεί. όλο το προσωπικό εξέφραζε τη λύπη του κ αναρωτιόμουν ρε παιδί μου από τι πέθανε. κ του λέω του Άκη "ρε συ μωρό μου, τον φάγαν τα καβούρια αυτόν κ πέθανε?" ήμουν εντελώς άκυρη κ ο Άκης λύθηκε στα γέλια...
και τέτοια με το ντοκυμαντέρ.. σπάνια βλέπω αλλά αν δω κ μου αρέσει, δε ξεκολλάω..

θα σας ξαναγράψω σύντομα. αναμένετε στο πισί σας για σόκιν αποκαλύψεις κι ένα φωτο κουίζ! ο νικητής βραβεύεται με μια φριτέζα του μαμαλάκη! (από αυτήν που θέλει μόνο 2 κουταλιές λάδι και καλά!)

μέχρι την επόμενη ανάρτηση μου, τα ξαναλέμε αγαπητοί μου!

μάκια σας!
κ καλά να περάσετε σήμερα με το ψάρι σας παρέα!

και είπα πως θα σας ξανάγραφα! δε περίμενα τόσο σύντομα αλλά θυμήθηκα να περάσω στο φλασάκι μου τις φωτό που έβγαλα για το κουίζ κ τις σόκιν αποκαλύψεις! όχι ότι θα σας ενδιέφερε ιδιαίτερα το τελευταίο αλλά έχουν πλάκα τα κουτσομπολιά! όμως δεδομένων των ημερών που είναι Μεγάλες, θ αρχίσω με το ξεκατίνιασμα μετά το Πάσχα! μη ξεχνάμε και τη νηστεία μας, που περισσότερη σημασία έχουν τα "εξερχόμενα" παρά τα "εισερχόμενα" όπως είχε πει κάποτε ο ιερέας του χωριού μου.

κ για να μη σας αφήσω παραπονεμένους-ες, ένα φωτο κουίζ!
δώρο η καταπληκτική φριτέζα του Μαμαλάκη! τηγανίζει με ελάχιστο λάδι! δε ξέρω τι άλλο κάνει αλλά μου άρεσε πολύ κ είπα να σας τη χαρίσω! κ επειδή τίποτε δεν είναι τζάμπα... ορίστε το φωτο κουίζ!

ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΊΣΤΕ!

ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Δεν είναι και κάτι δύσκολο!!!

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΡΙΤΕΖΑ TEFAL ACTIFRY ΠΟΥ ΤΗΓΑΝΙΖΕΙ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΑΔΙ!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

και τώρα μερικές φωτό να με θαυμάσετε να δείτε τι καραψωνάρα που είμαι...



στη δεξιά είμαι με τον Άκη κ αριστερά είμαι με τα πράσινα...


















και τώρα που με χορτάσατε, γειά σας! πολύ πιθανόν να τα πούμε μετά το Πάσχο! οπότε καλά να περάσετε, καλη Πασχαλιά, καλή Ανάσταση και καλή όρεξη για τα αρνιά και τα κατσίκια σας!!

μμμάκια!

9 σχόλια:

Aspa είπε...

Ελπίζω ο μπακαλιάρος να άξιζε!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, φιλιά!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Σας εύχομαι να είστε θερμοί σαν το κόκκινο των αυγών, γλυκοί σαν το τσουρέκι, εκρηκτικοί σαν πυροτέχνηματα και να έχετε καλύτερη τύχη από το αρνί...!!

Vassilis είπε...

Mαρία είπα να σου γράψω μια ξεχωριστή ευχή για το Πάσχα, αλλά είδα την καταπληκτική ευχή από το χρυσό Πιπι, οπότε ένα ταπεινό Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
ΥΓ : θα περιμένουμε το κουίζ!

eirini είπε...

Έβαλες το κουϊζ;;;;; χαχαχαχαχα!!!!
Ποιές είναι άραγε;! Αν το πω κερδίζω την φριτέζα;
Μα τί φωτογραφία είναι αυτή βρε παιδί μου! Σου το είπα εγώ... τα πόδια θα βγάλει, είμαι σίγουρη!
Τις υπόλοιπες φωτογραφίες σου τις "κλέβω"! Αυτή με τον Άκη τρομερή! Πολύ γέλιο!
Μου 'λειψες!

Φιλιά, φιλιά, φιλιά!!!

Δημιουργία είπε...

Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχεις.

πουαντερι είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!
Με Αγαπη και Υγεια!!!!

Dorothy είπε...

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Μεγεια και το αβαταρ, πολύ μου αρέσει. (στη φωτό είσαι εσύ με την Ειρήνη, θέλω τη φριτέζα ΤΩΡΑΑΑΑΑ!!! χαχαχα!)

eirini είπε...

Μαράκι, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!!!!
Να περάσεις όμορφα!

Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Χριστός Ανέστη φίλη μου ,εύχομαι και του χρόνου με υγεία και αγάπη στο σπιτικό σου.