19.11.08

Βαριά υπογλυκαιμία

ναι αγαπητοί μου μπλόγκερς, σαν άλλος γιατρός κ ερευνητής κ εγώ δε ξέρω τι άλλο, ανακάλυψα μια καινούρια ασθένεια, ίωση θα την έλεγα, γιατί δεν έχει γιατρικό κ απλά περιμένουμε να περάσει, όπως ο ιός της γρίππης, κ απλά η θεραπεία της είναι συμπτωματική χωρίς βέβαια να εγγυαται αποτελέσματα...
την άρπαξα κι εγώ αυτή την ασθένεια τις προάλλες, 1 μέρα ακριβώς πριν αδιαθετήσω. φαντάζομαι όλες θα σας πιάνει κάτι, το κεφάλι, η κοιλιά, τα πόδια... γλυτώνουν οι γυναίκες από αυτά τα πράγματα? ε όχι, πείτε μου... ακόμη κ μετά τη κλιμακτήριο, τα βάσανα και οι χωρίς λόγο ανησυχίες, μας κυνηγούν... η ασθένεια λοιπόν συνεχίζει τη πορεία της κ προβλέπω να κρατήσει άλλη 1 μέρα, άντε 2, βαριά βαριά!
συμπτώματα της βαριάς υπογλυκαιμίας
αρχίζει με υπερβολική όρεξη για γλυκό, μετά το κανονικό σας γεύμα. δε σας χωρά ο τόπος. θέλετε οπωσδήποτε να φάτε κάτι γλυκό, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. κ αφού το φάτε, πρέπει να το "κουμπώσετε" με ένα αλμυρό, γιατί παραγλυκαθήκατε, μην ανεβει κ το ζάχαρο. τρώτε και το αλμυρό και μετά από κατάποση 2 λίτρων νερού, αναζητάτε κάτι να μασουλήσετε. οτιδήποτε. έστω και γιαούρτι με φρυγανιά ή στη καλύτερη περίπτωση φρουτάκι. τρώτε το φρουτάκι ή το γιαουρτάκι σας κ πάλι πεινάτε. το στομάχι σας διαμαρτύρεται για τον όγκο του φαγητού αλλά δε σας πτοεί. προέχει η επιθυμία σας για να μασουλήσετε! μετά από πολύ συγκράτηση υποκύπτετε στο πειρασμό κ κατεβάζετε 1 επαγγελματική συσκευασία πατατάκια (εγώ προτιμώ τα ruffles γιατί είναι κυματιστά χε χε) συνοδεία με καμιά γκαζόζα ή πορτοκαλάδα ή και κοκακόλα αμαλάχει. αφού ρεύεστε και ζητάτε συγνώμη, εξακολουθείτε να θέλετε κάτι να τσιμπήσετε βρε παδί μου... μασάτε μια τσίχλα γιατί δε πάει άλλο, κοντεύετε να κάνετε εμετό με τόσα που φάγατε, ωσαν το βόδι.. κ μετά από τη τσίχλα αρχίζει πάλι το μαρτύριο.... μέχρι να κλείσετε τα μάτια σας για να κοιμηθείτε, σας κυνηγά αυτή η άσβηστη δίψα για φαγητό, γλυκό, κάτι να τσιμπήσετε...
αυτά τραβάω αυτές τις μέρες αγαπητοί μου κ αναρωτιέμαι πόσα κιλά έχω βάλει μέσα σε 2 μέρες και πόσα θα βάλω τις επόμενες 2... προσπαθώ να συγκρατηθώ αλλά εις ματην! δεν έχω αφήσει φαγώσιμο για φαγώσιμο στο σπίτι! είμαι ένα ζώον αχόρταγο!
η συμπτωματική θεραπεία είναι να υποκύπτετε στην όρεξή σας κ να έχετε κανένα κουβά δίπλα σας καλου κακου, με αυτό το μπέρδεμα που τρώτε, ποτέ δε ξέρετε τι έχει να γίνει...μπορεί να σηκώσει συλλαλητήριο το στομάχι!!
τέτοια τραβάω η καψερή κ ελπίζω να μου περάσει αύριο κιόλας γιατί δε πάει άλλο. με βλέπει κ ο Άκης κ ντρέπομαι...
παρεπιπτόντως, μια συνταγή που μου ζήτησε ο άντρας της Ασπας, ο Βασίλης.
Ρυζόπιτα!
δυστυχώς δεν ενθυμούμαι πόσα κομμάτια βγαίνει, ούτε κ πόσα πρέπει να είναι ακριβώς τα υλικά γι αυτό θα σας πω στο περίπου.
υπολογίστε πως για να γεμίσετε το "φύλλο" της πίτας, χρειάζεται 2-3 κουταλάκια του γλυκού ρύζι, μετά τη προετοιμασία του.
Υλικά
φύλλα κρούστας
αγελαδινό βούτυρο φρέσκο
γέμιση
ρύζι άσπρο γλασέ
ζάχαρη
κανέλα τριμμένη
γαρύφαλλο τριμμένο
βανίλια
Εκτέλεση
βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει (όπως το βράζουμε κανονικά) κ στραγγίζουμε. ρίχνουμε τη ζάχαρη τη κανέλα και το γαρύφαλλο, τη βανίλια κ ανακατεύουμε.
παίρνουμε ένα φυλλο κ το διπλώνουμε στη μέση ώστε να κάνει κάτι σα τετράγωνο. το αλείφουμε με το πινέλο με λίγο βούτυρο λιωμένο. βάζουμε στην άκρη του 2-3 κουταλίτσες από το μείγμα με το ρύζι, το διπλώνουμε από τα πλάγια και το τυλίγουμε. το βάζουμε στο ταψί με το άνοιγμα προς τα κάτω για να μην ανοίξει. συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φύλλα ή όσο θέλουμε. το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει (το ψήσιμό του είναι όπως του γαλακτομπούρεκου)
αν θέλουμε σιροπιάζουμε τις "φλογέρες" με σιρόπι, ειδικά αν μας βγήκαν λίγο "άγλυκες"
για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
βανίλια
(αν βάλατε βανίλια στο ρύζι, μη βάλετε στο σιρόπι, θα γίνει πολύ γλυκό!)
βράζετε τα υλικά μέχρι να δέσουν κάπως (να κάνει κομπάκια στο πιάτο, να είναι παχύρευστο) κ περιχύνουμε τις "φλογέρες" . έχω την εντύπωση πως το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.
συγνώμη που δε σας έγραψα ακριβώς πόσα υλικά χρειάζεται, μα υπολογίστε περίπου, γίνεται όπως το γαλακτομπούρεκο.
για τους νηστεύοντες, αντί για αγελαδινό βούτυρο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιτάμ ή ηλιέλαιο (συνήθως με το λάδι γίνεται πιο "βαρύ" το γλυκό)
καλή επιτυχία αγαπητοί μου...
κ καλό κουράγιο σε μένα με την αρρώστεια!

13 σχόλια:

eirini είπε...

Χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!
Α!ρε Μαράκι...είσαι απίθανη!!! Το γέλιο που έχω κάνει αυτές τις μέρες μαζί σου δεν λέγεται!!!! θα σου εξηγήσω μετά γιατί!
Καταρχάς αυτό το σκηνικό με την... υπερλαιμαργία το έχω πάθει πολλές φορές! Πρόσεξέ το όμως, χαχαχα... γιατί σε βλέπω σε υπερδίαιτα μετά!
Το μπλοκ το στόλισες απίθανα! Αυτό το σχέδιο μου είχαι αρέσει πολύ και μένα! Τέλειο!
Ξέρεις γιατί γελούσα αυτές τις μέρες;... Διάβασα στην αχτίδα το σχόλιό σου, σαν απάντηση σε ένα άλλο σχόλιο που είχε κάνει κάποιος θόδωρος. Όταν άρχισες με 'κείνο το "Άχου! τον θόδωρο" και την απάντησή σου... γελούσα 3 μέρες!!!!! Χαχαχαχα!!!!
Είσαι σούπερ πλασματάκι! Πολλά φιλάκια!!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω απο που να κρυφτω!!παντου συνταγες..τι ειπες 2 κιλα πηρες??εμενα με βλεπω με 22 ως τα χριστουγεννα....

Aspa είπε...

Πω πω! Φαίνεται νοστιμότατη! Θα δω τι υλικά μας λείπουν και θα τη φτιάξουμε το Σαββατοκύριακο. Θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα, φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κοριτσάκι μου πότε θα έρθεις με τη κόρη μου κάποια Παρασκευή μαζί να σας περιποιηθώ και να σου φιάξω εγώ την ... υπεργλυκαιμία σου μια και καλή..

πουαντερι είπε...

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙς ΣΗΜΕΡΑ?!
Οπως και να εχει ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!

maria είπε...

ειρήνη μου χαίρομαι που γελάς μέχρι δακρύων με τις αναρτήσεις κ τα σχόλιά μου.. το γέλιο χρειάζεται στις ζωές μας περισσότερο από ποτέ πλέον! όσο για τον Θόδωρο, μου ήρθε αυθόρμητα :Ρ κανονίζουμε την επ Παρασκευή γι αχτίδα?

παπαρουνίτσα, κ να θες, δε μπορείς να βάλεις τόσα πολλά κιλά μέχρι τα χριστούγεννα. μετά μπορεί χα χα..

άσπα μου είναι νόστιμη αλλά κάπως ιδιαίτερης γεύσης, εμείς είμαστε μαθημένοι σε τέτοια επειδή έχουμε πολλές ποικιλίες γεύσεων στα βόρεια αλλά ελπίζω κ πιστεύω πως θα σας αρέσει κι εσάς! καλή επιτυχία!

αχτίδα μου είμαι σίγουρη πως σε σένα θα βρω το γιατρικό μου! την επόμενη παρασκευή ελπίζω να βολέψει κ να έρθουμε! θα έλεγα αυτήν τη παρασκευή μα είμαι απογευματινή στη δουλειά..

πουαντερί μου... μάντης είσαι?! αύριο γιορτάζω (21-11)η μαμά μου με γιόρταζε αυτή τη μέρα κ τη κράτησα, το 15αύγουστο γιορτάζει η αδερφή μου.. μη το πεις πουθενά για τη γιορτή, ντρέπομαι :Ρ

μμμάκια σας :)

Ανώνυμος είπε...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΛΙΟ ΣΚΟΡΠΑΣ ΑΦΘΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙς ΝΑ ΝΤΕΠΕΣΑΙ!!!!!!

Aspa είπε...

Μαρία, χρόνια πολλά!!! Να χαίρεσαι τη γιορτή σου, πάντα να είσαι ευτυχισμένη, χαρούμενη και χαμογελαστή... Εμείς πάντως θα φάμε ρυζόπιτα στην υγειά σου!
Πολλά φιλιά!

Dorothy είπε...

Την γνωρίζω καλά την ασθένεια που περιγράφεις, έχω όλα (μα όλα) τα συμπτώματα. Αλλωστε και στο Link της Παπαρούνας για το blog σου πάτησα γιατί έχει βάλει φωτογραφία με τούρτα! Χρόνια πολλά και καλα!

Δημιουργία είπε...

Χρονια σου πολλα, να εισαι καλα και να χαιρεσαι ο,τι αγαπας.

eirini είπε...

Μαράκι μου γιόρταζες;;;;;;;;;
Αγάπη μου Χρόνια Πολλά!!!!!! Να είσαι πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη! Υγεία και δύναμη σε όλη σου την ζωή!
Σε φιλώ γλυκά!!!! Παρασκευή για Αχτίδα; Μέσα!!!!!
Στείλε μήνυμα!!!!!