1.11.08

Νοέμβρη οργώματα κι ελιές...

... δεν απολείπουν οι δουλειές!

έτσι αγαπητοί μου μπλόγκερς, δεν απολείπουν οι δουλειές. βλέπω τον πατέρα μου που το καλοκαίρι καίγεται στη δουλειά, στα χωράφια, κ όταν τον ρωτάω πότε θα πάει διακοπές μου λέει το φθινόπωρο, ήρθε το φθινόπωρο, ήρθε ο Νοέμβρης κι ακόμη διακοπές δε πήγανε με τη μαμά γιατί έχει δουλειές στο κάμπο. πότε θα ξαδιάσει αυτός ο άνθρωπος να ξεκουραστεί, βρε?

τώρα βέβαια δεν έχει τις δουλειές που είχε πιο μπροστά. έχει τα λάχανά του, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια (περιττό να σας πω πως δε ψωνίζω από λαϊκή κ τρώω βιολογικά προϊόντα κ μάλιστα αναθρεμμένα από τα χεράκια του μπαμπάκα μου..) σε λίγο θα έχει και μαρουλάκια, σπανάκια, αντίδια. έχει μονίμως κρεμμύδια και πατάτες (αυτά τα αποθηκεύουμε κ έχουμε μέχρι να τελειώσουν) και όλα αυτά τα πουλάει στις λαϊκές. έχει λίγα χρόνια που βγαίνει στα παζάρια και του αρέσει, μια κ είναι πολύ κοινωνικός άνθρωπος κ χρειαζόμαστε ρευστό στο ενδιάμεσο των πληρωμών από τις παραγωγές (και πιστέψτε με, οι πληρωμές γίνονται αρκετούς μηνες μετά τη παράδοση της παραγωγής και όχι πάντα σε καλές τιμές, ανάλογα βέβαια και την κατάσταση της σοδειάς)

μη σας ζαλίζω κι εσάς με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην οικογένειά μου, πιστεύω πως τα ξέρετε από τις ειδήσεις (ελπίζω να μη βλέπετε, γιατί μαυρίζουν τη ψυχή! μια φορά τόλμησα κ παρακολούθησα κ αγχώθηκα πολύ για το μέλλον μου!) και γενικά ξέρετε πως η οικονομία στα ελληνικά νοικοκυριά έχει πάρει τη κατίουσα... προσεύχομαι κάποια στιγμή να ανασκουμπωθεί κ να ανέβει γιατί όπως λέει κ ο πατέρας της Ασπασίας (της καλής μου φίλης και συναδέλφου) " το χρήμα δεν είναι το παν, αλλά να μπορώ να διευκολύνομαι" Πολύ σοφός άνθρωπος ο κυρ Δημήτρης!

που λέτε η μαμά μου πήγε στα λουτρά, στα μπάνια το λέμε εμείς λαϊκά, στην Τραϊανούπολη για δέκα ημέρες να ξεπιαστεί και να ξεκουραστεί. κάθε χρόνο πηγαίνει εκεί πέρα μαζί με παρέα (γυναικοπαρέα) και κάνει τις δικές της προσωπικές διακοπές. μέχρι να την ειδοποιήσουν (είναι οργανωμένο από το Δήμο αυτό το ταξίδι ας πούμε) με έλεγε συνέχεια "αχ βρε Μαρία, θέλω να φύγω να πάω μακριά από όλους και όλα". κ όταν την κάλεσαν, χάρηκε πολύ όχι μόνο αυτή αλλά κι εγώ που θα πάει να πάρει τον αέρα της βρε παιδί μου! εφέτος όμως δυσκολεύτηκε να το πάρει απόφαση γιατί θα άφηνε τον Ξενοφών μοναχό (ο πάτερ φαμίλιας, λες κ είναι μπέμπης..) κ γιατί ο θυροειδής της χρειάζεται παραπάνω προσοχή. άντε για τον θυροειδή το καταλαβαίνω μα για τον μπαμπά?? καλέ μωρό είναι, 65 χρονών άνθρωπος κ αναρωτιέται που θα τον αφήσει μόνο? αχου... είναι λίγο χαριτωμένο που δεν ήθελε να τον αφήσει αλλά και λίγο παράλογο! εν τω μεταξύ τα χρόνια περνάνε κ αποκτούν ιδιοτροπίες οι γονείς μου κ μου γκρινιάζει αραιά και που η μαμά για τα χούγια του μπαμπά. "αχ δε προσέχει πως τρώει, την αυλή την αφήνει άνω κάτω κτλ κτλ" τα ξέρετε πιστεύω, κ τώρα δε θέλει να τον αφήσει!!..
έλα όμως που αφού επισκεύθηκε την ενδοκρινολόγο της, πείστηκε τελικά να πάει μια βόλτα να ηρεμήσει, να ξεσκάσει, να χαλαρώσει κι αυτή, σαν άνθρωπος που είναι...

σκέπτομαι το επόμενο σαββατοκύριακο να την επισκεφθώ. αλλά κάτι πήρε το αυτί μου πως θα πάμε κατά Τρίκαλα μεριά και δε προγραμματίζω τίποτε.

όσο για τα Λουτρά αγαπητοί μου, πήγα μια φορά στην Αριδαία, καλά ήτανε, έχει τουριστική κίνηση όλο το χρόνο. θα ήθελα πολύ να πάω σε λασπόλουτρα! να κάνω πλατςςς πλατςςςς, το παχύ το πλατςς ξέρετε, με τις λάσπες... βοηθά πολύ στο δέρμα και γενικά βοηθούν πολύ αυτές οι ιαματικές πηγές στον οργανισμό. δεν ξέρω να σας πω επιστημονικά πράγματα για το τι καλό κάνουν αλλά ο σύνδεσμος που έχω πιο πάνω θα σας βοηθήσει να μάθετε μερικά.

σας αφήνω να μαγειρέψω τη τηγανιά μου (θα τη κάνω σπέσιαλ με πιπερίτσα και κρεμμυδάκι, γιαμ γιαμ..) και να ξεκουραστώ στην αγκαλιά του άντρα μου...

καλό σαββατοκύριακο αγαπητοί μου!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου γειά σου. Καταρχήν μου αρέσει πολύ ο τίτλος "Κοίτα μαμά! Χωρίς αυτιά!" επειδή μου προκαλεί ένα αυθόρμητο γέλιο και ύστερα σε ζηλεύω που τρως τα βιολογικά σου προιόντα από τα χεράκια του μπαμπά επειδή είμαι λάτρης των φρέσκων λαχανικών υπό την προυπόθεση ότι θα τα βρω στον πάγκο βεβαίως βεβαίως! Αυτά σαν μία πρώτη γνωριμία. Καλό σου μήνα!

eirini είπε...

Μαράκι μου πολύ μ'αρέσει όπως τα λες! Ο μπαμπάς σου κάνει για μένα την δυσκολότερη δουλειά. Δουλειά με πολύ κόπο και αποδοχές πολύ λιγότερες από αυτές που αξίζει. Δυστυχώς η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες Μαράκι μου! Όλοι στα ίδια είμαστε!
Είσαι τυχερή που τρως προϊόντα από τα χεράκια του μπαμπά σου! Βιολογικά, αγνά προϊόντα! Την τηγανιά ωραία την έκανες; Πείνασα τώρα!!!
Καλό μήνα φιλενάδα!!!!!
Πότε θα σε δω;!!!!

Aspa είπε...

Γεια σου Μαρία! Και ο μπαμπάς μου, τώρα που πήρε σύνταξη από τη δουλειά του, ασχολείται σαν τρελός με τα χωράφια του. Παρόλο που κουράζεται, τον ξεκουράζει! (τι είπα τώρα;)

Έχεις φίλη Ασπασία; Πολύ μου αρέσει αυτό το όνομα! :)

Ανώνυμος είπε...

ax αχ αχ ζαρζαβατι απ τον κηπο και τσαμπα ε???τυχερουλα
η μαμα σου εκανε λαμπρα που πηγε..κι η δικη μου γκρινιαζει για τον μπαμπα μου!!οχι πεταει τα ψιχουλα οχι βουλιαζει τον καναπε... μωρε αστους να χαρουν..να πας κι εσυ μαρια μου

maria είπε...

καλώς σε Ελένη! ο τίτλος είναι κομματάκι συμβολικός! χαίρομαι που σ άρεσε. δεν είναι ακριβώς βιολογικά, αλλά έχουν υποστεί πολύ λιγότερες βελτιώσεις, χημικά, εντομοκτόνα, λιπάσματα κτλ κτλ απ όσο τα συμβατικά κ έχουν γεύση! όχι σα τα χόρτα που μας πουλάνε στις λαϊκές.. πήρα μια φορά από εδώ κάτι φρούτα, τζάμπα τα λεφτά μου! από τη σπορά μέχρι τη συγκομιδή τα ραντίζει κ τα ρίχνει λίπασμα μόνο μια φορά κ αρκεί. τα υπόλοιπα τα κάνουμε εμείς (ξεχορτάριασμα, μαζεύουμε τα βλαβερά έντομα, σκάλισμα κτλ κτλ, όσα χρειάζονται τελοσπάντων!)

ειρήνη μου! τη τηγανιά τελικά την έκανε ο Άκης, είχαμε κ τον συνέταιρο στο γεύμα. φτιάξαμε κ πουρέ κ σαλάτα ρόκα με κουκουνάρι κ μπαλσάμικο. περιττό να σου πω πως διαπρέψαμε! το λατρεύω όταν μαγειρεύουμε μαζί και δε σκοτωνόμαστε..

άσπα ναι, έχω φίλη ασπασία, πολύ καλό κορίτσι, μάλλον το έχει το όνομα, όλες οι ασπασίες τη χάρη του Θεού έχετε!! έτσι μου λέει κ εμένα ο μπαμπάς, ότι παρά την όλη κούραση, ξεκουράζεται! περιττό να πω πως είναι από τους ελάχιστους συνομίληκους του που παίρνει μόνο ένα χάπι την ημέρα..

παπαρουνίτσα μου!! τους αφήνω να χαρούν, αλλά θα ήμουν πιο ανακουφισμένη αν πήγαινε κ ο μπαμπάς στα λουτρά! να ξεκουραζόταν κι εκείνος βρε, καναδύο μέρες..

πολλά φιλάκια σε όλες σας!
να γράψουν κ αυτές κ αυτοί που μόνο κοιτάνε! δε δαγκώνω βρε!!