3.10.08

Οκτώβριος...

Όποιος σπέρνει τον Οκτώβρη, έχει οκτώ σειρές στο αλώνι..

εμείς αλώνια έχουμε (σιτάρι κ καλαμπόκι) αλλά δε ξέρω πότε τα σπέρνουν... ντροπή βέβαια που το λέω κιόλας.

ο Οκτώβριος είναι για μένα πολύ καλός μήνας. Δε ξέρω γιατί. Ίσως γιατί είναι κάπου στο ενδιάμεσο ούτε χειμών' ούτε καλοκαιρ'. βέβαια αυτό από ενδυματολογικής άποψης δεν είναι κι ότι καλύτερο μιας κ το πρωί φεύγω με μποφάν για τα βουνά στη δουλειά κ γυρίζω καταϊδρωμένη μετά.. κ όταν αποφασίζω να το παίξω αντράκι κ φοράω μια ζακέτα το πρωί, το μεσημέρι βρέχει κ κάνει κρύο.. ο νόμος του Μέρφι στο μεγαλείο του.

Έχουμε αρκετές γιορτές, οι πιο γνωστές είναι του Διονυσιου, του Δημητρίου και χμμ.. δε θυμάμαι. δε πρόσεχα πολύ στα Θρησκευτικά.. γιορτάζει πάρα πολύς κόσμος και στη Σαλόνικα γίνεται μια μεγάάάλη γιορτή, μιας κ ο Άγιος Δημήτριος είναι πολιούχος της. Διάβασα πως για αιώνες γιόρταζαν με τα Δημήτρια αλλά δεν έμαθα και πολλές λεπτομέρειες. οι Θεσσαλονικιείς τα ξέρετε καλύτερα. Επίσης γιορτάζει και το χωριό μου εκείνη την ημέρα. η εκκλησία μας είναι του Αγίου Δημητρίου κ κάνουμε μια μίνι γιορτή. Έρχεται στρατιωτική μπάντα και κάνουμε περιφορά με σημαίες και με ταμπούρλα που λέμε. ωραία πράματα!θα σας μιλήσω πιο αναλυτικά όταν έρθει η 26τη.

σήμερα είμαι απογευματινή κ λιώνω στο μαγαζί. πήγα από τη τράπεζα να δω μήπως κ με πληρώσαν αλλά... τζίφος. ελπίζω την επόμενη βδομάδα να δω κανα φράγκο γιατί εκτός του ότι έχουμε αφραγκιες, δε γίνεται να δουλεύω κ να μη πληρώνομαι! έτσι δεν είναι..? το σπίτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έκανε δουλειές ο Άκης. απίστευτο!

χτες κλείσαμε 2 χρόνια με τον Άκη. 2 ολόκληρα χρόνια που πέρασαν σχετικά εύκολα. είχαμε και τα προβλήματά μας και τις αγάπες μας και όλα τα συναφή που μπορεί να έχει μια σχέση 2 χρόνων. ευτυχώς δεν μου έλειψε.. γιατί ήταν 5 ημέρες την εβδομάδα στη σχολή κ τον έβλεπα σαββατοκύριακα. τώρα εννοείται ότι κάνουμε γουτσουγουτσου όλη μέρα για να αναπληρώσουμε! κ όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο καλό παιδί γίνεται και το ευχαριστιέμαι πάρα πολύ! ελπίζω να γίνομαι κι εγώ καλύτερη γιατί νιώθω ώρες ώρες πως είμαι αρκετά κακιά..

η γρίππη ευτυχώς πέρασε μέσα σε 2-3 μέρες! σήμερα είμαι πολύ καλύτερα γιατί δεν είμαι στο νοσοκομείο, όπου στο κόφι ρουμ ντουμανιάζουν με το τσιγάρο οι συνάδελφοι.. τι να κάνεις, δέχεσαι τους άλλους με τα πάθη τους.. και λέγαμε για τη γρίππη. την έβγαλα καθαρή συνολικά με 3 ντεπόν, 3 πακέτα χαρτομάντιλα και 1/4 κουτί strepsils.. πολύ καλά θα έλεγα! κ δεν έκανα καθόλου πυρετό! τελικά με ωφελεί αρκετά το κλίμα στο Σαλόνικα μπορώ να πω.. είχα αρρωστήσει όταν ήμουν Σέρρες σε κάποια φάση κ τέτοια βαριά γρίππη δεν είχα ξαναπεράσει! 1 βδομάδα με όλα τα συμπτώματα που έχει κανείς... κ βαρβάτα πράγματα, όχι ένα ψιλοσυναχάκι.. ευτυχώς πέρασε! σας ευχαριστώ για τα περαστικά.. προφανώς έπιασαν τόπο!

χτες έκανα πουρέ πατάτας με παϊδάκια αρνίσια. γουστάρετε?.. δε πρόλαβα να φάω κ πολύ γιατί πήγα Σέρρες για τη λογοθεραπεία μου.. με έβρισε η λογοθεραπεύτρια γιατί δε δουλεύω..κ έχει απόλυτο δίκιο, πρέπει να δουλεύω τις λέξεις μου γιατί αλλιώς πρόοδος γιοκ.. τζάμπα καίει η λάμπα..τζάμπα τα μαθήματα και τα λεφτούδια.. κάνω λογοθεραπεία γιατί δεν έχω καλή άρθρωση στην ομιλία μου λόγω της βαρηκοΐας μου,κ το σ-ζ δε μπορώ να το πω, και μέσα στα σμ τζ τσ ξ ψ και πάει λέγοντας. πρέπει να βελτιωθώ γιατί τα παιδάκια μου θα έχουν κι αυτά το ίδιο πρόβλημα, γιατί θα με ακούν κ θα με μιμούνται κ δεν είναι ότι καλύτερο.. επίσης να σταματήσουν να με ρωτάν και οι ασθενείς από που είμαι γιατί αγανάκτησα! θα τους πω πως είμαι από τη Ζιμπάμπουε να ησυχάσω. αλλά μετά θα με ρωτάν γιατί δεν είμαι μαύρη χα χα.. και που λέτε η δουλειά που κάνω στο σπίτι είναι να λέω κάποιες λέξεις με σ (παλιότερα ήταν φράσεις με λέξεις που περιειχαν τσ) όσο πιο καθαρά γίνεται για να αυτοματοποιηθεί η γλώσσα και γενικά το στόμα μου να παίρνει τη κατάλληλη θέση κ να λέω το σ άνετα χωρίς να το σκέφτομαι. μεγάλη υπόθεση η λογοθεραπεία κ ακόμη μεγαλύτερη όταν αποφασίζεις να τη ξεκινήσεις στα 25 σου, μια ηλικία που ήδη έχουν σταθεροποιηθεί όλα τα χαρακτηριστικά.. ευτυχώς έχω ένα πολύ μικρό περιθώριο κ το παλεύω αρκετά..

σήμερα λέω να φτιάξω λινγκουίνι με κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (έχω βασιλικό στο μπαλκόνι μου!) βαριέμαι πολύ να πάω στη δουλειά αυτή τη στιγμή.. ειδικά τώρα που έμαθα πως δε με πλήρωσαν ακόμη...

ήρθε συνάδελφος που δουλεύει Αθήνα, πολύ καλή φίλη μου, κάνουμε παρέα με την Ασπασία (τη φίλη που σας έλεγα σε παλαιότερη ανάρτηση) από τα φοιτητικά χρόνια.. ήρθε που λέτε κ πήγαμε Άθωνος κ περάσαμε όχι απλά καταπληκτικά μα καταπληκτικότατα!! άσχετα αν ήμουν πρωινή την επόμενη μέρα... και τις προάλλες μας έβγαλε για φαγητό ο συνέταιρος στη Μονή Λαζαριστών (στο εστιατόριο). μα τι πολυτέλεια και τι κυριλέ πράγματα! δεν είχα ξαναπάει σε τέτοιο εστιατόριο κ μου άρεσε πολύ που με καλόμαθαν εκεί. το φαγητό καταπληκτικό, γι αυτό άλλωστε έχει και τσιμπημένες τιμές.. γενικά πέρασα πολύ όμορφα κ θα ήθελα να βγαίνω πιο συχνά μα ο χρόνος και τα οικονομικά μου δε μου το επιτρέπουν ακόμη.. άλλωστε κ ένας καφές στο καναπέ αγκαλιά με τον Άκη δε με χαλάει καθόλου...

αυτά αγαπητοί μου! πάω να συμμαζέψω λιγάκι, να μαγειρέψω κ να πάω να δουλέψω να βγάλω μεροκάματο απλήρωτο... σήμερα εφημερεύουμε, έχουμε κ τις πρωινές στεφανιογραφίες

θα βγάλουμε γούστα απόψε!

4 σχόλια:

fcs είπε...

Γράφεις κάτι που με έκανε να βουρκώσω στην στιγμή..."ένας καφές με τον Άκη αγκαλιά δεν με χαλά καθόλου"...
Έτσι να είσαι πάντα μην αλλάξεις.

Ανώνυμος είπε...

emena mou anoixes tin orexi gia masampouka!

eirini είπε...

Έχω πολλά να σχολιάσω!!! Ας πιάσουμε πρώτα την λογοθεραπεία. Ποτέ δεν είναι αργά. Με λίγη παραπάνω δουλειά, επιμονή και θέληση νομίζω πως μπορείς να έχεις σημαντική βελτίωση. Με τον Άκη χαίρομαι που τα πάτε τόσο καλά. Είναι πολύ σημαντικό να βελτιώνεται κάποιος μέσα από μια σχέση και να μην μένει πίσω. Αυτό που είπες ότι είσαι κακιά...το αφήνω ασχολίαστο! Προχθές ήμουν και εγώ στην Αθωνος για ούζα! Ανακάλυψα ένα μαγαζί κάτσε καλά! Τί θα έλεγες να πάμε μια μέρα να βοηθήσουμε η μια την άλλη στην λογοθεραπεία;!!! Χαχαχαχα!
Μαράκι μου καλό κουράγιο στην δουλειά και να περνάς πάντα όμορφα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα κοριτσάκι μου ,είσαι καλά;Δεν θέλω να στεναχωριέσαι με πράγματα που είμαι σίγουρη οτι θα καταφέρεις γιατί είσαι δυνατή εσύ και μονομάχος της ζωής.