10.4.11

Γαμησιάτικα ΙΙΙ

Ε βέβαια.

μια που με διαβάζετε, να μη σας ζαλίσω λίγο..? λες κ θα παντρευτεί ο πρέσβης κάνουμε. τέτοιος σαματάς..

το θέμα μας.

να γράψω "προαιρετικό δώρο γάμου :
ή να μη γράψω τίποτε στο προσκλητήριο? (όχι φακελάκι τσαγιού, ξέρετε εσείς)
άλλοι λένε για τραπεζικό λογαριασμό, άλλοι κάνουν λόγο για λίστα γάμου, άλλο είναι αντίθετοι με όλα αυτά. γιατί δε μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον με το ένα η το άλλο.. σίγουρα. αλλά θα γράφει ρε παιδιά "προαιρετικό". άμα θες! άμα δε θες, δε πειράζει! έλα να μας ευχηθείς κ να φας κουφέτα! δε θα σου πούμε τίποτα! άσε που δε θα ξέρουμε ποιός έδωσε τι..
επίσης με είπανε πως αν δε γράψω τίποτε στο προσκλητήριο, οι περισσότεροι θα μας δώσουν λεφτά. μόνο αυτοί που ούτως η άλλως θα παίρναν δώρο για να βγουν απ την υποχρέωση, θα μας δώσουν δώρα, τα οποία πολύ πιθανό να ξέμειναν από άλλο γάμο και μπορούμε εμείς με τη σειρά μας να τα δώσουμε σε άλλο γάμο.. σε δουλειά να βρισκόμαστε. κ αυτά τα δώρα συνήθως είναι ζυγαριές, άσχημα νεροπότηρα, κακάσχημα σερβίτσια, πανάσχημες πετσέτες κτλ.
φοβούμαι όμως μη γεμίσω 50 ατμοσίδερα και 60 σιδερώστρες κ 80 νεροπότηρα και 40 σερβίτσια, σα το Ρετιρέ ένα πράγμα. και δεν έχω καμία όρεξη να αλλάζω τα δώρα, γιατί εκτός του ότι είμαι πολύ ιδιότροπη κ αναποφάσιστη, δε ξέρω και τι ακριβώς θα χρειαστώ όταν με το καλό πάω στο σπιτάκι μου. αφήστε που δεν έχουμε καν σπιτάκι.
μάλλον δε θα γράψω τίποτε.. αφού οι περισσότεροι σίγουρα ξέρουν τη κατάστασή μας, θα μας δώσουν χρήματα. έβαλα και τη μάνα μου να το διαδώσει (όχι φωναχτά.. χα χα)
με ενοχλεί πολύ το θέμα. αλλά τι να κάνω? επίσης τραπεζικό λογαριασμό δε βάζω με τίποτα, γιατί τα χωριά έχουν και τις παραξενιές τους.. ξέρετε εσείς. δε μαρεσει και μενα. το βρισκω καπως..αλλά αυτούς που τους εξυπηρετεί, είναι πολύ βολικό. γιατί εξυπηρετούνται και οι καλεσμένοι.. και μάλιστα ξέρεις ποιος βαζει τι.. όχι οτι εχει καποια σημασία για μένα, κουβέντα να γίνεται.
θα προτιμούσα αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να μη δώσουν. γιατί ξέρω πως είναι η κατάσταση την σήμερον ημέραν.. ζόρικη με πολλές τρύπιες τσέπες..

παρακαλώ τα φώτα σας..

4 σχόλια:

Fri είπε...

Καλησπέρα,

Καλέ μην γράψεις στο προσκλητήριο τραπεζικό λογαριασμό, είναι κάπως άσχημο και (πώς να το πω) όχι κομψό... Ούτε "προαιρετικά φακελάκια" να γράψεις, όλοι το ξέρουν πως τα φακελάκια είναι προιαρετικά, έτσι δεν είναι;

Θα σου πω τι ζήσαμε στο δικό μου γάμο; Όσοι θέλουν να σας φέρουν λεφτά, θα το κάνουν. Κι αυτοί είναι συνήθως οι πολλοί κοντινοί σας άνθρωποι. Αυτοί, άλλωστε αν θέλουν να σας πάρουν δώρο, θα ρωτήσουν για τις ανάγκες σας κι όλα μια χαρά. Οι υπόλοιποι, κάτι μακρινοί, κάτι ξεχασμένοι, κάτι το-κάνω-αγγαρία, είτε τους βάλεις λίστα γάμου, είτε τους βάλεις τραπεζικό λογαριασμό στο προσκλητήριο πάλι τη φριτέζα την προ-εικοσαετίας θα σου φέρουν!

Εμείς είχαμε λίστα γάμου, οι πιο πολλοί μας έδωσαν λεφτά, κάποιοι φίλοι (λίγοι σχετικά) έβαλαν χρήματα στο μαγαζί που είχαμε διαλέξει, και κάποιοι λίγοι "άσχετοι" μας έφεραν τα πιο κουλά δώρα ever από τα πιο κουλά μέρη ever. Όσα μπορέσαμε τα αλλάξαμε, τα υπόλοιπα τα χαρίσαμε... Πάντως ακόμα τα θυμόμαστε και γελάμε :)

Sourotiri είπε...

Γεια σου Μαρία,

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, μιας και ετοιμάζομαι και εγώ να παντρευτώ τον επόμενο χρόνο. Εμείς λοιπόν έχουμε συμφιλιωθεί με το αναπόφευκτό, πως, ό,τι και να κάνουμε στον γάμο μας, μερίδα των καλεσμένων θα μείνει ανικανοποίητη. Για αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε να τους γράψουμε όλους στα παλιά μας τα παπούτσια, και να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και μόνο εμείς.

Ήδη έχουμε κόψει και τον πολύ αέρα ακόμη και στους γονείς μας, που μας λένε συμβουλές και όχι πράγματα που "πρέπει" οπωσδήποτε να γίνουν. Μην σου πω ότι πιο πολύ με φίλους το συζητάμε το θέμα, παρά με τους γονείς μας :)

Σε προτρέπω να κάνετε και εσείς ένα ντου και θα δεις ότι θα νιώσετε πολύ ελεύθεροι. Και τότε, δεν θα έχει σημασία τι δώρο θα ζητήσεις, αλλά το ότι ζήτησες αυτό που ήθελες.

Στο θέμα του δώρου, εμείς λοιπόν θα δώσουμε αριθμό λογαριασμού και μάλλον πάνω στο προσκλητήριο (αν όχι πάνω, σίγουρα σε ένα χαρτονάκι στον ίδιο φάκελο), γιατί δεν έχουμε διάθεση να μπλέκουμε με κανέναν Κοτσόβωλο που είναι και πανάκριβος, ούτε φυσικά να γεμίσουμε το σπίτι μας με σαβούρες (σίδερα, αποχυμωτές, κτλ). Στο κάτω κάτω, τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά είδη τα έχουμε ήδη.

Αν θεωρεί κανείς μια φορά άσχημο και άκομψο να δώσεις τραπεζικό λογαριασμό, εγώ θεωρώ δέκα φορές άσχημα να ξυπνάω το πρωί και να σκοντάφτω πάνω στο κουτί της καφετιέρας που μου έφερε δώρο η τρίτη μου ξαδέρφη η Κούλα, που δεν ήθελα και να'ρθει στον γάμο.

Θα ζητήσουμε λεφτά και δεν θα ντραπούμε καθόλου για αυτό. Με τα λεφτά θα εξοπλίσουμε το σπίτι μας όπως γουστάρουμε, από όπου γουστάρουμε, με τις τιμές που θα επιλέξουμε εμείς και, αν περισσέψει τίποτα, θα πάμε και ένα ταξιδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι και να γραψεις, αυτοι που σκοπευουν να φερουν δωρα, θα τα φερουν! Κι αυτοι που σκοπευουν να δωσουν χρηματα, θα δωσουν χρηματα!

:)))

Να εισαι τυχερη μονο, να ειναι περισσοτεροι οσοι θα δωσουν χρημα

annou είπε...

Καλησπέρα.
Και εμείς τον ίδιο προβληματισμό είχαμε και τελικά δεν γράψαμε τίποτα.Η αλήθεια είναι ότι μου φαινόταν "άκομψο"και λίγο σαν να τους επιβάλλω να μου βάλουν λεφτά άμα έγραφα λογαριασμό αλλά τελικά είναι το καλύτερο να βάλεις λογαριασμό γιατί εκείνη την ώρα ο άλλος δεν θέλει να κουβαλάει λεφτά,να μην έχει την έννοια τωρα να τα δώσω?μετα να τα δώσω? κτλ και γενικότερα βολεύει γιατί μπορείς να βάλεις τα λεφτά και μετά τον γάμο.
Καλή επιτυχία!