14.8.08

Ελληνικά νοσοκομεία, υγειονομικές επιτροπές και περσινά ξινά σταφύλια

Καλησπέρα αγαπητοί μου μπλογκερς...

Σήμερα θα σας γράψω για το μεγαλείο του ΕΣΥ και του εγώ... που αυτά τα δύο μαζί πάνε πακέτο..το ΕΣΥ χωρίς το εγώ, δε δουλεύει με τίποτε..(ΕΣΥ= εθνικό σύστημα υγείας)
Που λέτε, ήρθε το χαρτί και πρέπει μέχρι τις 19 του μήνα να προσκομίσω το πιστοποιητικό υγείας το οποίο εκδίδεται από υγειονομική επιτροπή της νομαρχίας. ωραία μέχρι εδώ... Το διάβασα και σκέφτομαι, σιγά μωρέ τι είναι ένα χαρτάκι.. θα κάνω κάτι χαζοεξετάσεις, τσακ τσακ σε 2 ώρες θα το έχω... έλα όμως που λογάριαζα χωρίς το ξενοδόχο(που στη προκειμενη περίπτωση είναι το ΕΣΥ)
Ξυπνάω ένα ωραίο πρωινό στις 7 και πάω στο αγαπητό νοσοκομείο των Σερρών. καινούριο, ευάερο, ευήλιο, διαμπερές, με νοσηλεύτριες και νοσηλευτές και ιατρούς και ιατρεία και χειρουργεία και όλα τα σχετικά. η νοοτροπία του παλιού νοσοκομείου όμως μεταφέρθηκε στο καινούριο και τι να το κάνεις το καινούριο καρντιά μου άμα δεν το περιποιείσαι όπως πρέπει? όπως ο κύριος που κέρδισε μια χρονιά το τζακποτ του τζοκερ και τον ρώτησαν τι θα κάνει τα λεφτά και απάντησε "κάτσε να μαζέψουμε τις ελιές και βλέπουμε.." κι εκτός της νοοτροπίας, το προσωπικό που αντιστοιχεί στο κοινό είναι, κατά δική μου εκτίμηση, ένας γιατρος, δύο νοσηλευτες για δέκα με δεκαπέντε άτομα. όχι αγαπητοί μου δεν είναι καλός αριθμός. αν σκεφτείτε πως έρχεται ένας τύπος στα επειγοντα και χρειάζεται τουλάχιστον 3 νοσηλευτές και 2 γιατρούς (οι νοσηλευτές για συνδέσεις με μόνιτορ, ορούς, καθάρισμα, ασηψία, αντισηψία κτλ και οι γιατροί για διασωληνώσεις, μετρήσεις, κοψίματα, ραψίματα κτλ) όχι δεν είναι καλός ο αριθμός... και δεν κάνουν προσλήψεις αγαπητοί μου. πρόσφατα η 5Κ/2008 (προκήρυξη) δεν προβλέπει ούτε μία θέση για το νοσοκομείο των Σερρών..ναι καλά διαβάσατε. αν θέλετε δείτε και μόνοι σας.
Πήγα λοιπόν το ωραίο πρωινό στο αγαπητό μας νοσοκομείο για να κάνω τις εξετάσεις που χρειαζόταν [ακτινογραφία θώρακος, γενικές αίματος-ούρων, γνωμάτευση παθολόγου και ψυχιάτρου (η τελευταία έγινε στο ψυχιατρείο, θα το αναλύσω στη συνέχεια)] πάω που λέτε στο γκισέ και λέω το και το. με βάζει να πληρώσω 13 και κάτι ευρώς. ναι καλά διαβάζετε. πλήρωσα κιόλας. που θα μπορούσα να τα κάνω στο ΙΚΑ τζαμπαντάν. τι να κάνεις όμως, στο νοσοκομείο με έστειλε αυτή από τη νομαρχία..καλά να πάθω.. πληρώνω που λέτε και περιμένω τη σειρά μου για αιμοληψία. κανονικά άρχιζαν στις 8 αλλά οι γιατροί δε μπορούσαν να διακόψουν το καφέ τους πριν τις 8 και 25. στο ενδιάμεσο ένας κύριος που τον κατασυμπάθησα έκανε τρομερό σαματά. μάλλον πήγε μέσα και τους είδε να κάνουν σεχ μεταξύ τους και απηυδησε ο άνθρωπος... έπρεπε να τον τραβήξω βίντεο..έπρεπε. όλα τελευταία στιγμή τα σκέφτομαι και γω! με τρυπάν τη φλέβα (σα μακαρόνια να πούμε..) δίνω το μπολ με τα ούρα (οκ κυπελλακι ήταν, είπα να γελάσουμε λίγο :Ρ) και φεύγω στο ακτινολογικό. εκεί μαθαίνω πως το κωλομηχάνημα ήταν χαλασμένο και ήθελε ένα εξάρτημα.και είχα πληρώσει και 5 ευρώ για μια ακτινογραφία που δε μπορούσα να κάνω! και μάλιστα χαλασμένο από την προηγούμενη μέρα το μηχάνημα. μάρτυρας ένα παλικάρι που έκανε κι αυτός εξετάσεις την προηγούμενη και δε λειτουργούσε το μηχάνημα...και κουβαλήθηκε μέχρι ένα κέντρο υγείας (μάλλον στη Νιγρίτα ή στη Ζίχνη, 25 χιλιόμετρα από Σέρρες)για μια ακτινογραφία κυριες και κυριοι. όχι, να μη βάλουν δεύτερο μηχάνημα. θα τους κοστίσει ο κούκος αηδόνι!)και απ ότι κατάλαβα αυτονού του πήρε 4 μέρες για να κάνει τα της υπόθεσης..εγώ όμως είμαι πιο μάγκας, πίεσα τη τύχη μου και τα είχα σε μία μέρα όλα έτοιμα..

Κι επειδή είμαι μάγκας πήγα στο ΙΚΑ για την ακτινογραφία. πήρα παραπεμπτικό και πήγα μια και δυο στο ακτινολογικοοο... εκεί με πληροφορούν πως λείπει η ακτινολόγος και δε μπορεί να γίνει γνωμάτευση. έλεος δηλαδή. κι εκεί ο κούκος αηδόνι θα έβγαινε αν προσλάμβαναν 2 ακτινολόγους?.. από εδώ κι εκεί πως τα κατάφερα η άτιμη, έβγαλα την ακτινογραφία και τη πήγα για γνωμάτευση στο νοσοκομείο. αφού εκεί είχαν ακτινολόγο κι όχι μηχάνημα, τα συνδύασα όλα μια χαρά. πάντως αν δεν πίεζα τους μάστορες εκεί πέρα, προκοπή δε θα έβλεπα. πήγε να με κοροϊδέψει μία και τη φοβέριξα "κι εγώ συνάδελφος είμαι, κανόνισε να βρεθώ στο πόστο σου" τρελή φοβέρα ε? ποιός να με θέλει εμένα στο πόστο του? θα του κάνω τη ζωή πατίνι! (τέλος το ανέκδοτο :Ρ)
παίρνω που λέτε τη γνωμάτευση, τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τη γνωμάτευση από παθολόγο (αυτός αγαπητοί μου ήταν ο μόνος που με εξυπηρέτησε χωρίς να ρωτήσει τι και πως. θαύμα ο άνθρωπος, θαύμα!! να είναι καλά και να πάει διακοπές να ξεσκάσει)και τα δίνω στη νομαρχία. Τη δευτέρα θα παώ να πάρω το χαρτί...

Ο ψυχίατρος..άλλο αυτό το κουλό. εκεί σε κρατάν κανα μισάωρο για εξέταση. σε ρωταν και κάτι κουλά. άμα έχω φίλους, άμα πίνω αλκοόλ, που βγαίνω και τέτοια. σε κάποια φάση αναρωτήθηκα αν μου την έπεφτε ο τύπος αλλά πρόσεξα πως ήταν παντρεμένος. μπα λεω, ψυχιατρικές μπούρδες θα μου λέει. περίμενα και μια ώρα σίγουρα αφού περίμεναν πιο μπροστά από εμένα τουλάχιστον 3 άτομα, μισάωρο ο καθένας, τη φάγαμε τη μέρα...τη γνωμάτευση όμως τη πήραμε! το έδειχνα μετά στον αρραβωνιαστικό κ του έλεγα, "δες, πήρα τρελόχαρτο!" :Ρ


μιλάμε για πολύ ταλαιπωρία. να είμαι μια εδώ μια εκεί και μάλιστα με τα πόδια. όχι με αμάξι ή άλλες πολυτέλειες...τουλάχιστον 5 κιλά έχασα! (απλά δε φαίνονται :Ρ) αυτά τα ωραία στο Ελλαδιστάν αγάπες μου...αυτά.. πάλι καλά λέω, γιατί θα μπορούσα να έκανα πολύ περισσότερο, όπως ο κακομοίρης που χρειάστηκε 4 μέρες για να κάνει τα χαρτιά του..

1 σχόλιο:

Frau Lehrerin είπε...

χαχαχαααα... σου έχω πει πως σε λατρεύω; Θεά είσαι, ΘΕΑ!!!