5.6.08

Φάτε μάτια σπαγγετίνια...

και κοιλιά περίδρομο!

Penne rigate με άσπρη σάλτσα και μανιτάρια


Υλικά
1.πέννες ριγωτές (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ζυμαρικό θέλουμε, προτιμώ τις πέννες γιατί κρατάνε περισσότερη σάλτσα)

2.κρέμα γάλακτος (προτιμάτε λάιτ αν είστε ον ντάιετ ή πλήρης αν είστε καλοφαγάδες)

3.μπέικον (ή πανσέτα, κομμάτι αν ειναι εύκολο)

4.μανιτάρια (κονσέρβας ή ωμά, απλά τα κονσέρβας να είναι καλά στραγγισμένα γιατί θυμώνουν όταν μπαίνουν στο λάδι κ φωνάζουν πολύ)

5.πιπεριά κομμένη ζουλιεν ή σε κύβους, όπως γουστάρετε και σε ότι χρώμα γουστάρετε

6.ένα ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο (αν θέλετε βάλετε κόκκινο αλλά θα πάρει βισσυνί χρώμα η σάλτσα!)

7.βούτυρο αγελαδινό (κάμποσο, να σωτάρουμε κ τα μακαρόνια)

8. αλάτι, πιπέρι,λίγο δυόσμο και τριμένο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεσις

Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε το αλάτι (για 3 μερίδες, μια κουταλιά της σούπας) και τα μακαρόνια. προσέχουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας όσο χρόνο γράφει η συσκευασία γιατί αν είναι λιγότερος θα μας βγούν παξιμάδια και αν είναι περισσότερος θα μας βγούν συνταγή για το γηροκομείο όπου τρώνε οι φαφούτηδες! Στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα το βούτυρο (μια κουταλιά γεμάτη του γλυκού ανά μερίδα) μέχρι να ροδοκοκκινίσει (από άσπρο να γίνει ξανθό έως κοκκινωπό, για τους άσχετους!). ρίχνουμε τα ζυμαρικά κι ανακατέβουμε ενώ έχουμε σβήσει τη φωτιά.
Σ' ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι (αντικολλητικά κατά προτίμηση!) σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον που είναι είτε σε φέτες είτε κομμένο σε κύβους μέχρι να ροδίσει κ να βγεί το λίπος. ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή ελαιολαδο (το βούτυρο δίνει άρωμα και γεύση) τα μανιτάρια και τη πιπεριά και σωτάρουμε. όταν πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και τριμένο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει (μόλις τη ρίξουμε και βγάζει μπουρμπουλήθρες τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά). σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
βάζουμε τις πέννες σε ρηχό φαρδύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. βάζουμε κι ένα μαϊντανό για φιγούρα και καλή σας όρεξη!!

Καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια:

fcs είπε...

Λοιπόν το δοκίμασα ήδη γιατί είχα τις μαύρες μου και το συνόδεψα και με ένα παγωμένο μπουκάλι Μοσχοφίλερου....super

maria είπε...

χαίρομαι που σου άρεσε! προσεχώς κι άλλες συνταγές...