11.10.09

Μωράκι μου...

Πόνεσα πολύ αγαπητοί μου μπλόγκερς μ αυτό που έμαθα σήμερα...
πόνεσα γιατί ποτέ δε θα καταλάβω με τι καρδιά και τι μυαλό σκέφτονται κάποιοι..

χτες πήγα με ένα φίλο και είδαμε το orphan. μην τη δείτε, θα αλλάξετε πραγματικά κάθε άποψη την υιοθεσία! επρόκειτο για ένα παιδάκι που το υιοθετούν κ τελικά αποκαλύπτεται ψυχοπαθής δολοφόνος..
και στο τέλος της ταινίας στέλνω τον Άκη μήνυμα κ του δηλώνω κάθετα πως δεν θα υιοθετήσουμε ποτέ! και γελούσα.

και σήμερα που μίλησα μαζί του κ έμαθα κάποια γεγονότα που με συντάραξαν, το αναίρεσα αμέσως..

ένος γνωστού σερραίου επιχειρηματία ο γιός, απέκτησε με τη γυναίκα του δίδυμα σχετικά πρόσφατα κ λόγω προβλημάτων υγείας τα μωρά ήταν σ ένα νοσοκομείο γειτονικής πόλης μέχρι να αναρρώσουν. όταν ανάρρωσαν, ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να τα παραλάβουν. και οι γονείς έστειλαν χαρτί από δικηγόρο που απαλάσσονται από τις ευθύνες τους για τα μωρά. δηλαδή έστειλαν τα μωρά στο έλεος του Θεού.. κι ας γίνουν ότι θέλουν κι ας τα κάνουν ότι θέλουν. λες κ δεν ήταν δικά τους παιδιά. λες κ ήταν παιχνίδια που ακόμη δεν τα έζησαν, τα πέταξαν.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ? ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΣΟΥ ΜΩΡΟ? που το περίμενες πως κ πως 9 μήνες?

και το καλύτερο δε σας το είπα. τα απέκτησαν με εξωσωματική γονιμοποίηση. και η συγκεκριμένη διαδικασία κοστίζει τουλάχιστον 3 χιλιάδες ευρώ. χώρια οι ορμόνες και τα χάπια που πρέπει να πάρει η γυναίκα για να είναι "φιλόξενη" για να μεγαλώσουν τα έμβρυα.. χώρια το ψυχολογικό μέρος της διαδικασίας.. χώρια το άγχος και την προσμονή και την αγωνία για το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν τα γονιμοποιημένα ωάρια και να συνεχίσουν τη πορεία τους ως έμβρυα...

και πήγε και τα πέταξε τα μωρά της ρε. 2 αθώες ψυχές, 4 ματάκια που ακόμη δεν είδαν φως, που ακόμη δεν μπορούν να στηριχτούν πουθενά, που είναι τελείως μόνα στο κόσμο κ χρειάζονται τη φροντίδα των γονιών τους για να γίνουν σωστοί άνθρωποι, που χρειάζονται απλά μια ευκαιρία...

πόσο ζώα μπορεί να είναι?... και να τα αφήνουν εντελώς αβοήθητα? να μην αναφέρω τις προετοιμασίες που σίγουρα θα έκαναν ως μέλλοντες γονείς, να πηγαίνουν στο βρόντο.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ??? εγω που δεν είμαι μάνα τους, αν μου τα έδιναν θα τα υιοθετούσα αμέσως. κι ας ήξερα πως είχαν πρόβλημα, κι ας ήξερα πως μελλοντικά θα παρουσίαζαν προβλήματα υγείας (συνήθως τα παιδιά με εξωσωματική έχουν αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα αργότερα) κι ας ήξερα οτι δεν έχω τα χρήματα να τα μεγαλώσω. μόνο η σκέψη οτι θα είμαι δίπλα τους και θα τα στηρίζω όσο μπορώ, και δε θα είναι μόνα τους, μου αρκεί..

κ αυτοί οι άγγελοι, αφού κλείσουν τους 7 μήνες, θα μεταφερθούν σε ορφανοτροφείο.

είμαι σίγουρη πως αυτά τα καθάρματα που τάχα μου λέγονται γονείς, θα το βρούν απ το Θεό. και πολύ άσχημα μάλιστα.

όπως λέει και μια πολύ καλή μου φίλη, ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του...
καθάρματα..


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιθανότατα τα παιδάκια να έχουν χρόνια και μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας. Δεν τους δικαιολογώ και δεν τους απαλλάσσει αυτό. Άλλωστε αφού η φυσιολογική οδός σύλληψης δεν ήταν δυνατή και αν δεν τα ήθελαν να μην έκαναν εξωσωματική.
Γνωστή μου υιοθέτησε 2. Η μάνα τους έμενε έγκυος και τα γεννούσε. Πήγαν και πήραν το ένα και τους λένε είναι αδερφάκι με αυτό μήπως θέλετε και το άλλο; Και πήραν και τα 2.

maria είπε...

έμαθα πως τα παιδάκια είχαν αναρρώσει πλήρως και ήταν έτοιμα να πάνε στο σπίτι τους.. αν είχαν προβλήματα, θα το δεχόμουν με πολύ επιφύλαξη..
και πάλι αν σκεφτούμε πως αυτοί που κάνουν εξωσωματική, γνωρίζουν τις συνέπειες, δε δικαιολογούνται με τίποτα οι συγκεκριμένοι "γονεις"..
καλά έκανε η γνωστή σου. πολύ καλά έκανε! μπράβο της..

Ανώνυμος είπε...

Επιμένω ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αλλιώς μου είναι δύσκολο να το πιστέψω.
Μήπως ο σύζυγος είναι ο ελαττωματικός; Γιος γνωστότατου εφοπλιστή δεν έκανε παιδιά. Συναίνεσε σε εξωσωματική της γυναίκας του με ξένο σπέρμα. Μετά χώρισαν. Πήγε ο μάγκας και πρόσβαλε την πατρότητα κι έχασε, δικαίως. Ο νόμος λέει ότι αν συναινέσεις σε γονιμοποίηση με ξένο σπέρμα γιατί εσύ δε μπορείς εσύ θεωρείσαι νομικά ο πατέρας.

Μήπως ο πρόβλημα είναι κάτι τέτοιο και αυτός τώρα το μετάνοιωσε και δεν τα θέλει;

maria είπε...

όπως και να χει το πράγμα, δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. δεν είναι θέμα μας γιατί τα άφησαν... το πρόβλημα είναι ότι τα άφησαν..

Vassilis είπε...

Κρίμα, δύο ψυχές που ξεκινούν τη ζωή τους με την απόρριψη. Μακάρι να βρεθεί μια άξια ανάδοχη οικογένεια.

Eleni Dafnidi είπε...

Θα μιλήσω γενικά. Όχι συγκεκριμένα για την περίπτωση που ανέφερες και θα σου πω πως αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που πάει το μητρικό ένστικτο κάποιων γυναικών...
Δηλαδή πως; Μιλάμε για κύηση και για γέννα! Δεν είναι μπλουζάκι που το πήρες, δεν το γουστάρεις, άλλαξες γνώμη και το πετάς...
Το να εγκαταλείπεις το παιδί σου είναι από τα πράγματα που δεν τα χωράει ο νους μου.

neni είπε...

Καλησπέρα.Πραγματικά πολύ λυπηρό για τα αθώα αυτά πλασματάκια.
Κ εγώ πιστεύω ότι θα τα βρουν μπροστά τους όλα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.Που δεν ξέρω αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι.Ξέρω πως ο Θεός δεν τιμωρεί,αλλά δεν ξέρω αν το πιστεύω κιόλας.Σίγουρα δοκιμάζει όμως.Αν μπορούσα και εγώ θα ιοθετούσα παιδάκι,τα παιδιά μόνο αγάπη χρειάζονται,όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τους τα προσφέρεις αν τα αγαπάς αληθινά από την ψυχή σου.
Καλή τύχη στα δύο αυτά αγγελούδια.